Хоџај: Срби и Ђурић фалсификују историју

Заменик косовског премијера у оставци Енвер Хоџај тврди да Срби, као и директор канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић, поводом тврђаве Ново Брдо фалсификују историју.

Енвер Хоџај је у објави на Фејсбуку написао да је "стара професија Срба фалсификовање историје", пренела је Газета експрес.

Хоџај је навео да Ђурић није поменуо да су у Новом Брду живели и Албанци, тврдећи да је Ново Брдо албанско, као што је и мултикултурално и да су тамо живели – Албанци, Срби, Турци, Латини, Далматинци, Грци и Јевреји, преноси Косово онлајн.

Ђурић је раније данас у саопштењу рекао да тврђава Ново Брдо никад неће бити "косоварски" историјски споменик, јер је то један од кључних српских историјских и археолошких локалитета.

Реагујући на истицање заставе самопроглашеног Косова на Новом Брду, Ђурић је навео да је сваки покушај да се тај споменик прикаже у другом светлу акт насилног брисања историје, срачунат с циљем да се додатно продуби међунационални јаз на КиМ.

На древној тврђави српског средњовековног града Ново Брдо као и на остацима православног саборног храма Светог Николе, где су, без дозволе Српске православне цркве, косовски римокатолици недавно служили мису, јуче су постављене косовске заставе које су јутрос биле уклоњене, да би, како је саопштио председник општине Ново Брдо Светислав Ивановић вечерас опет биле враћене.

И епархија рашко-призренска оштро је данас протестовала због недавног неовлашћеног служења римокатоличке мисе на темељима храма Св. Николе и постављања политичких обележја тзв. Косова на српске средњовековне културно-историјшке и верске споменике у новобрдској специјалној заштићеној зони.

број коментара 5 Пошаљи коментар
(субота, 17. авг 2019, 18:52) - anonymous [нерегистровани]

Hodzaj: Srbi i Djuric falsifikuju istoriju

Da, da, da, Srbi falsifikuju istoriju. A nije li tzv. "Kosova" falsifikat tzv. "medjunarodne zajednice"?

(субота, 17. авг 2019, 16:23) - anonymous [нерегистровани]

Хоџај

Не фалсификују Срби историју, него је неко изгледа био веома лош ђак и из историју слабо зна(о)..

(субота, 17. авг 2019, 16:04) - Drmr [нерегистровани]

Albanci

Ako neko falsifikuje istoriju,ili pokusava,to ste vi albanci sa Kosova,srbska istorija se zna,nije potrebno da je Srbi falsifikuju.

(субота, 17. авг 2019, 15:41) - anonymous [нерегистровани]

?

Verovatno zato sto niste vi uvek u pravu.

(субота, 17. авг 2019, 03:36) - anonymous [нерегистровани]

Zasto

Zasto se ne oglasi Vatikan u odbranu naseg verskog nasledja, zasto cute i dozvoljavaju da se ovkve stvari desavaju.