Вучић: Тражио сам oд Хрватске да се не користи стално израз "великосрпска агресија"

Председник Србије Александар Вучић потврдио је наводе хрватских медија да је од хрватске председнице Колинде Грабар Китаровић тражио да се не користи стално израз "великосрпска агресија", али је истакао да је од ње тражио и боље услове живота за Србе у Хрватској.

"Другачији је однос према српском живљу, људи треба да добију струју, воду. Тражио сам 'немојте људи да говорите о великосрпској агресији све време', пошто то нема смисла. Али тражила је и она од мене. Није она била неко ко све прихвата, већ је и она тражила од нас. Ми где смо могли изашли смо у сусрет, где нисмо могли нисмо", рекао је председник за ТВ Прва.

Додао је да је хрватска председница од њега тражила да се посебно позабави несталим лицима.

"Када је реч о комуникацији између кабинета двоје председника, нема ту бог зна какве тајне. Колинда Грабар Китаровић је од мене тражила да се посебно позабавим несталим лицима и ја у наредном периоду очекујем прве резултате по том питању, а није лако, много је тешко", рекао је Вучић.

Сматра да је Китаровићева, иако није увек сагласан са њеним изјавама, одиграла позитивну улогу.

Када је реч о ауто-путевима, Вучић је рекао да држава данас има новца да гради ауто-путеве те да ће за мање од два месеца бити отворен источни крак Коридора 10, од Ниша до Градине на граници са Бугарском.

Поручио је опозицији да неће успети да победи нормалну, пристојну, марљиву и радну Србију.

број коментара 12 Пошаљи коментар
(петак, 23. авг 2019, 06:41) - Ivan Zgrozeni [нерегистровани]

Neverovatno

"Svaki Hrvat zna da je to bila agresija velikosrpskog rezima Slobodana Milosevica".A Milosevic ne da nije imao komandu nad JNA nego je ziveo u strahu da ce ga vojska skinuti s vlasti sve do smene generala sredinom 1992. Stvarno su "besprizorni".Nadlagali su sami sebe.Odvratno.

(среда, 21. авг 2019, 20:16) - Majaa [нерегистровани]

,,

Zasto se ljudi uvek osvrcu u proslost kada nema potrebe za tim. Buducnost je bitna. A ako se uvek podsecamo proslosti od gradjenja prijateljskih odnosa izmedju zemalja nema nista.

(среда, 21. авг 2019, 16:44) - Lala [нерегистровани]

Hrvati

Hrvati bi zaista vise trebali da gledaju u buducnost a ne stalno da podgrevaju agresivnu retoriku...

(среда, 21. авг 2019, 15:53) - anonymous [нерегистровани]

Ekskurzije osnovaca u Vukovar

Svi hrvatski đaci moraju da dolaze pri kraju školske godine na tri dana u Vukovar, o državnom trošku, gde im se celo vreme priča o Velikosrbskoj agresiji. Udžebinici su im puni tekstova o "velikosrpskoj agresiji". S ideologija i propaganda se najuspešnije plasira preko školskih udžbenika.

(среда, 21. авг 2019, 14:41) - anonymous [нерегистровани]

Srbija

U Srbiji je pocelo sve da se menja nabolje

(среда, 21. авг 2019, 12:51) - Бане [нерегистровани]

Законитост

Уочио сам интересантну законитост: Великосрпска агресија - мала Србија, малохрватска и малоалбанска агресија - велика Хрватска и велика Албанија. Који су то великохрватски и великоалбански борци ! Мора да су Срби све време лутали беспућима историјских заблуда, а да је истина да су победе у балканским ратовима и Првом светском рату, као и у каснијим сукобима на простору Балкана, заправо извојевале јуначка хрватска и јуначка албанска војска, а да је кукавичка српска војска извојевала поразе. Али, мора да су им силне победе помутиле разум па су појам "велико" ставили уз погрешну страну .

(среда, 21. авг 2019, 11:59) - anonymous [нерегистровани]

neće pristati

Hrvatska nikad neće pristati da izbaci iz upotrebe izraz "velikosrpska agresija" jer je to njima "alibi i opravdanje" za hrvatski separatizam koji su pokrenuli početkom 90-ih sa ciljem razbijanja SFRJ i stvaranja nezavisne Hrvatske. U protivnom, morali bi da se slože u najmanjoj meri da je to bio građanski rat, a to im ne odgovara jer takva terminologija stavlja znak jednakosti između Hrvatske i Srbije u pogledu krivice za raspad zajedničke države. To Hrvatska ne želi jer od početka sebe lažno predstavlja kao žrtvu "nedemokratskog" SFRJ režima gde je (kako oni tvrde) Srbija htela da u toj državi bude "glavna i komanduje svima", a eto oni jadni i ugroženi to nisu hteli nego zapad i EU. Pa su na kraju rešili da malo pripucaju na JNA jer bože moj to je bilo "legitimno" a JNA nikao "nije smela" da uzvrati jer je to ond "agresija".

(среда, 21. авг 2019, 11:54) - anonymous [нерегистровани]

“Тражио сам”..

... и шта смо добили?!

(среда, 21. авг 2019, 11:40) - Daniel -ex Benkovac [нерегистровани]

Hmmm.....

Pa sad ce jos cesce da koristi taj izraz "velikosrpska agresija". Kitarovicku su Amerikanci odskolovali. Ocito da HR nema nameru da na ovim prostorima vlada mir jer stalno baca novo drvlje na vatru nacionalizma.

(среда, 21. авг 2019, 11:27) - Ђорђе [нерегистровани]

Имамо ли право на ћутање ?

Док се г.Борис Тадић као председник Србије извинуо Хрватској за "" Великосрпску агресију "" , данас имамо председника Србије који тражи од председнице Хрватске да се тај израз више не користи у Хрватској. Коначно Србија има председника који зна да у Хрватској није била никаква великосрпска агресија, напротив , хрватском војном акцијом Олује и Блијеска Срби су протерани из Хрватске и сведени су на око 3%.