Стефaновић: Приштина покушава да скрене пажњу Србије с теме о Интерполу

Србија не одустаје од активног лобирања против чланства Косова у Интерпол, поручио је министар унутрашњих послова Небојша Стефановић уз оцену да су изјаве из Приштине о томе да размишљају да ли да поново аплицирају за учлањење у ту организацију "политичка прича" и покушај да се скрене пажња Србије са те теме.

Стефановић је уверен да ће се Приштина до самог краја борити да постане члан Интерпола, али и да ће Србија, уз подршку својих партнера, успети да то спречи.

"Те изјаве су покушај да се ублажи та тема да бисмо ми мислили да Приштина неће аплицирати и да одустанемо од активног рада на спречавању њиховог деловања", рекао је Стефановић новинарима у Београду.

Подсетио је да поновна кандидатура Косова у Интерпол није имала довољну већину на седници Извршног комитета и да тај захтев није био на дневном реду за гласање.

Стефановић је навео да ће према правилима Извршног комитета, кандидатура Косова бити представљена као информација што, како је објаснио, значи да свака држава у било ком тренутку, пре заседања Генералне скупштине Интерпола, може да кандидује ту тему и да захтева да се учлањење тзв. Косова у ту организацију стави на дневни ред.

"Ми смо потпуно свесни да они то намеравају да ураде и да морамо да се боримо. Нећемо одустати, наше лобирање је активно и ми ћемо до гласања 18. октобра лобирати и представити све разлоге зашто мислимо да би то био погрешан потез", рекао је Стефановић.

број коментара 4 Пошаљи коментар
(четвртак, 19. сеп 2019, 05:47) - Natasa [нерегистровани]

Vucic

Priština treba što pre da se urazumi!

(среда, 18. сеп 2019, 16:24) - anonymous [нерегистровани]

Kosovo

Dali postoji ili ne idi do granice pa videces dali mozes bez pasosa da ulstis na kosovu, kad u nju ulazis dobices pecat drzave kosova na pasosu pace onda da ti bude jasno

(среда, 18. сеп 2019, 15:08) - G. Dejanović [нерегистровани]

Kosovo i Interpol

Šta će ovakva zemlja kakva jeste je i Kosovo radit u Interpolu, koje podržava teroriste takve ili onakve i terorizam pa su i sami sebi teroristi. Ovaka zemlja siromašna gde se živi jedva iz dana u dan. Zemlja gdje ništa ne funkcioniše.

(среда, 18. сеп 2019, 13:31) - Dobrila [нерегистровани]

Moje mišljenje

Ako su pametni, neće ni aplicirati za ulazak u Interpol. Ko će primiti državu koja ne postoji?
Bilo bi lepo da se posvete razmišljanju o pregovorima sa Srbijom. To je najvažnije i za naš i za njihov narod.