Стефановић у Чилеу: Борићемо се до последње секунде гласања

Потпредседник Владе и министер унутрашњих послова Небојша Стефановић, који предводи српску делегацију, вечерас је допутовао у Чиле где се одржава Генерална скупштина Интерпола.

Небојша Стефановић је на свом Твитер профилу поручио да ће се Србија до последњег момента борити да Косово не постане чланица Интерпола.

"Управо стартује последња фаза наше борбе! Даћемо све од себе да такозвано Косово не успе у својим намерама. Борићемо се до последње секунде гласања", поручио је Стефановић.

Српска делегација од сутра ће почети са интензивним дипломатским активностима у Сантјагу како би и ове године спречила да Косово буде примљено у чланство у Интерполу.

Генерална скупштина Интерпола одржава се од 15. до 18. октобра.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(понедељак, 14. окт 2019, 03:10) - anonymous [нерегистровани]

@KiM

Neka pokusavaju jos sto godina, to je njihova stvar. Nase je da se borimo i ne dozvolimo da udju u Interpol i bilo koju drugu medj. organizaciju. A kada njihovi sponzori shvate da od juzne srpske pokrajine definitivno ne mogu da naprave medjunarodno priznatu drzavu, dici ce ruke od njih. Samo treba biti strpljiv jer vreme radi za nas.

(недеља, 13. окт 2019, 22:35) - anonymous [нерегистровани]

interpol

Ako to ućinite oni će zatvorati granicu i posle će moliti medjunarodnu zajednicu da otvori kako molite da ukidaju takse.Izvolite

(недеља, 13. окт 2019, 19:36) - anonymous [нерегистровани]

KiM

Dobro je sto se Srbija bori protiv clanstva kosova u Inetrpolu, ali to se desava svake godine. Koliko sansi im treba dati za clanstvo?