Српска листа: Застрашивање Срба због неуспеха у Интерполу

Српска листа најоштрије осуђује брутални упад наоружаних специјалних формација Албанаца на север Косова и Метохије са циљем дестабилизације ситуације и застрашивања српског народа у Косовској Митровици, а у жељи да се скрене пажња албанске јавности са још једног неуспешног покушаја Приштине да добије чланство у Интерполу.

Српсла листа у саопштењу оцењује да је упад извршен са циљем дестабилизације ситуације и застрашивања српског народа у Косовској Митровици, а у жељи да се скрене пажња албанске јавности са још једног неуспешног покушаја Приштине да добије чланство у Интерполу.

"Малтретирање недужних грађана уз никакве доказе постаје стандардна мантра којом се албански лидери служе за прикривање властитих пораза и неуспеха", навела је Српска листа у саопштењу објављеном на Фејсбуку.

Они подсећају да је прошле године 21. новембра Приштина поражена у намери да се прикључи Интерполу, а онда је 23. новембра, свега два дана касније извршен брутални упад на север Косова и Метохије.

"Јуче је поново Приштина остала без чланства у Интерполу, одмах данас, на часећи часа, до зуба напружане хорде су упале и малтретирале Србе", указује Српска листа.

Они оцењују да је данашњи упад и неосновано хапшење наших суграђана "проста дивљачка демонстрација силе Приштине над недужним грађанима, на које читава међународна заједница ћути".

"Захтевамо да се неосновано ухапшени одмах пусте на слободу, а од међународне заједнице да уразуми своје чедо пре него што ситуација измакне контроли. Одговорност за мир на овим просторима и безбедност свих грађана је на Унмик-у, Кфор-у, Еулексу и осталим организацијама", поручила је Српака листа.

број коментара 7 Пошаљи коментар
(среда, 16. окт 2019, 14:42) - anonymous [нерегистровани]

Kosovo

Svaki uspeh Srbije njima smeta i onda se svete srpskom narodu.

(среда, 16. окт 2019, 14:08) - anonymous Mira [нерегистровани]

Srpska lista..

Srpska lista je trn u oku Pristini zbog jedinstva,zalaganja za ostvarivanje prava Srba na Kosovu i uspehu na izborima.

(среда, 16. окт 2019, 14:05) - Zare [нерегистровани]

Stabilnost

Zastrasivanje Srba je posledica uspeha Srpske liste i neuspeha u interpolu.

(среда, 16. окт 2019, 13:46) - Zoran [нерегистровани]

sramota

Ovaj upad ROSU je čista provokacija zbog neuspelog pokušaja sa Interpolom

(среда, 16. окт 2019, 13:45) - anonymous [нерегистровани]

neuspeh

Zbog svojih krahova i licnih neuspeha, maltretirati neduzne gradjanje na ovakav nacin je nedopustivo i svakako za najgoru osudu.

(среда, 16. окт 2019, 13:43) - danilo [нерегистровани]

da se prisetimo

Prosli put kada je vecina glasala protiv prijema Kosova u Interpol, par dana kasnije su isto pripadnici ROSU sa borbenim vozilima i uz duge cevi, upali na sever Kosova, brutalno tukli i hapsili Srbe, Kfor je i tada cutao!

(среда, 16. окт 2019, 13:12) - Smiljana [нерегистровани]

Nezadovoljstvo i bes

Za svako nezadovoljstvo koje dožive, albancivrše odmazdu nad našim narodom na KiM, sa takvim ponašanjem se mora prestati, neko iz međunarodne zajednice bi morao da zaustavi ovo ponašanje albanaca