ЦИК: Скоро 41.000 неважећих листића на Косову

Према прелиминарним резултатима косовске Централне изборне комисије, 40.732 гласачка листића са ванредних парламентарних избора проглашена су неважећим, преноси РТК.

Према Централној изборној комисији у Приштини, општине које воде по броју неважећих листића су Србица, Ново Брдо, Дреница и Подујево.

За тако велик број неважећих листића узроком би могле да се сматрају неадекватне информације из ЦИК-а и политичких субјеката о томе како се гласа, преноси РТК.

Портпарол ЦИК-а Ваљмир Ељези рекао је за Косова прес да, пошто резултати избора још нису потврђени, ЦИК није утврдио тачне разлоге због којих су листићи неважећи.

Према његовим речима, детаљнији извештај о неважећим гласовима сачиниће се касније.

Ељези није искључио могућност да је недостатак информација утицао на велик број неважећих листића, правдавајући то кратким роком за одржавање ванредних избора.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(понедељак, 21. окт 2019, 08:19) - anonymous [нерегистровани]

A od njih...

40.700 su Srpski glasovi, jel tako? More kad sam ja govorio da "masovno prisustvo" na toj lakrdiji od "izbora" neće nama ništa da donese znao sam šta govorim. Toliko navaliste na to glasanje da ste zaboravili demokratski princip da nema veze ko glasa nego ko broji glasove.

(недеља, 20. окт 2019, 23:39) - anonymous [нерегистровани]

Čekajte

Moraju da smisle razlog, zašto su listići nevažeći.