Нови протест "Један од пет милиона"

И ове суботе одржан је протест "Један од пет милиона". Грађани и део опозиције окупили су се на платоу испред Филозофског факултета, где се потписивала петиција за ослобађање Александра Обрадовића, узбуњивача из "Крушика".

Учесници су се током протестне шетње накратко задржали испред Председништва и зграде РТС-а где су три студенткиње прочитале 11 питања за председника Србије Александра Вучића. Та питања, као и налепница "Бојкот", залепљена су на врата РТС-а.

У току шетње организатори су делили папириће учесницима да напишу своја питања за председника Србије која ће му, каже, оставити испред Председништва.

Скуп је завршен испред Ректората где је студент Момо Ковачевић рекао да је то једина институција која је захваљујући њиховој блокади "напредном систему" рекла не.

Додао је да се "студенти спремају за 22. новембар", када се очекује да Одбор за професионалну етику Универзитета у Београду саопшти коначну одлуку о докторату министра финансија. 

Први протест "Један од пет милиона" одржан је 8. децембра прошле године и то под називом "Стоп крвавим кошуљама" због напада на лидера Левице Србије Борка Стефановића у Крушевцу 23. новембра.

Упућени су захтеви да се открију налогодавци убиства Оливера Ивановића, да се открије ко је покушао да убије Борка Стефановића и да се сазна ко је покушао да убије новинара Милана Јовановића.

број коментара 0 Пошаљи коментар