Вучић Муру: Важно је да је Лондон тражио од Приштине да укине таксе

Директор за политичка питања Форин офиса Ричард Мур рекао је да поздравља напоре за стабилизицију односа у региону. Председник Вучић је Муру пренео утиске са састанка у Паризу и истакао да је веома важно што је и Велика Британија тражила од приштинских власти да укину таксе.

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се са генералним директором за политичка питања у Министарству за спољне послове и послове Комонвелта Уједињеног Краљевства Ричардом Муром, са којим је разговарао о билатералним односима и ситуацији у региону.

Вучић је рекао да је за Србију важно јачање политичког дијалога са Уједињеним Краљевством, посебно у новим околностима које настају након изласка те земље из Европске уније, наводи се у саопштењу Службе за сарадњу с медијима председника.

Захвалио је на континуираној подршци Уједињеног Краљевства евроинтеграцијама Србије, али и нагласио потребу за постојањем јасног плана за проширење ЕУ и временског оквира за чланство, јер је процес европских интеграција Западног Балкана од суштинског значаја за мир и стабилност у региону.

Муру је пренео утиске са састанка у Паризу и могућностима за наставак дијалога Београда и Приштине и, с тим у вези, истакао да је веома важно што је и Велика Британија тражила од приштинских власти да укину таксе.

Вучић је политичког директора Форин офиса упознао са иницијативом за примену четири слободе  кретања - људи, робе, услуга и капитала, на Западном Балкану, покренутој са премијерима Албаније и Северне Македоније.

Ричард Мур је рекао да поздравља напоре за стабилизицију односа у региону. Он је нагласио да Форин офис подстиче јачање политичког дијалога између Србије и Уједињеног Краљевства и најавио радне посете, које би допринеле јачању сарадње двеју земаља у различитим областима од заједничког интереса, укључујући и одбрану.

број коментара 13 Пошаљи коментар
(четвртак, 14. нов 2019, 20:12) - Graje [нерегистровани]

Saradnja

Najvažnije od svega da Priština zaista takse ukine, i da se okrene dijalogu.

(четвртак, 14. нов 2019, 19:43) - Nina [нерегистровани]

vvvvv

Velika Britanija je uticajna zemlja u svetu, saradnja sa njom moze biti veoma korisna za Srbiju.

(четвртак, 14. нов 2019, 17:19) - anonymous [нерегистровани]

mk

Politički dijalog i ekonomska saradnja Srbije sa ovako jakom i uspešnom zemljom, kao što je Velika Britanija, je od ogromnog značaja za nas.

(четвртак, 14. нов 2019, 15:47) - anonymous [нерегистровани]

Trazili....

Obicno Englezi ne traze i ne mole, vec namicu svoju politiku i volju. Milom ili silom. Znaci nema nista od tog ''pritiska'' na Pristinu.

(четвртак, 14. нов 2019, 13:45) - војо [нерегистровани]

U(Iz)lazak

Kako, kao нормалан грађанин, тумачити подршку нашем путу ка ЕУ од оних који се грчевито боре да из ње изађу?Малена Србија покушава све како би ушла у ЕУ а Моћна Империја је напушта јер је постала Мазохистичка (жели себи да нанесе бол).Е сад да ли ову подршку разумети као добронамерну или...?Мислим да одлуку, кад и ако дође време, у сваком случају мора донети Народ(Грађани) а никако политичари.

(четвртак, 14. нов 2019, 12:53) - Радан [нерегистровани]

Енглези

Међу првима признали Косово а сада нас као бране. Ако су нам пријатељи нека повуку признање.

(четвртак, 14. нов 2019, 12:29) - anonymous [нерегистровани]

Dokle vise

dosta vise sa tim taksama, ne treba nam ni mali sengen

(четвртак, 14. нов 2019, 12:08) - anonymous [нерегистровани]

London zatrazio od pristinskih vlasti ukidanje taksi.

Ipak se i u Velikoj Britaniji nesto pokrece.

(четвртак, 14. нов 2019, 12:02) - anonymous Mira [нерегистровани]

Forinokis trazio od pristinskih vlasti...

Ipak se i u Velikoj Britanijij nesto pokrece.

(четвртак, 14. нов 2019, 11:37) - Duki [нерегистровани]

Odnos

London je pokazao da želi da Priština ukine takse i to je jasan znak koga je svestan i Aleksandar Vučić i zato vrlo mudro želi da još više poboljša odnose sa Velikom Britanijom