Вучић честитао Џонсону победу на изборима

Председник Србије Александар Вучић честитао је британском премијеру Борису Џонсону победу на ванредним парламентарним изборима.

"Поштовани пријатељу, драги Борисе, поново се показало да су само снажним лидерима, са чврстом вољом да не посустану у временима изазова, бирачи одани и у тешким тренуцима. Уверен сам да ће изборна победа да Вас инспирише да се својим богатим политичким искуством, а уз неисцрпну енергију и јасну визију, још одлучније суочите са препрекама пред Великом Британијом и поведете британско друштво стабилним путем напретка", истиче се у честитки председника Вучића.

Србија, како је напоменуо, жели да са Великом Британијом успостави стратешки важне односе.

"Пред нама је заједнички циљ да српско-британске односе уздигнемо на ниво истинског партнерства, какви никада нису били, а какви би требало да буду", наводи се у честитки председника Србије.

Нада се зато, и верује, да ће поново имати прилику да угости Џонсона у Београду, као првог британског премијера који би посетио Србију после четрдесет година.

"Вашом посетом бисте потврдили да је жеља за снажнијим и богатијим српско-британским везама обострана. У Србији ћете увек да имате поузданог партнера у развоју политичког дијалога и јачању економске сарадње двеју земаља, као и чврст ослонац за миран и стабилан Балкан", каже се у честитки председника Вучића.

број коментара 9 Пошаљи коментар
(петак, 13. дец 2019, 12:39) - Ivan [нерегистровани]

Čestitke

Čestitke Borisu Džonsonu, snažnoj ličnosti i pravom lideru

(петак, 13. дец 2019, 12:32) - Ivan [нерегистровани]

Saradnja

Potrebno je da unapredimo sve vidove saradnje sa Britanijom. Dobrodošli su nam njihovi privrednici

(петак, 13. дец 2019, 12:24) - Natasa [нерегистровани]

Vucic

Sve čestitke britanskom premijeru!

(петак, 13. дец 2019, 11:16) - Ivan [нерегистровани]

Čestitke!

Čestitam na pobedi! Nadam se poseti premijera V.Britanije i boljoj saradnji u budućnosti.

(петак, 13. дец 2019, 10:12) - Rade [нерегистровани]

Bolji odnosi?

Da li Dzonsonova pobeda zanci i novi period odnosa izmedju Srbije i Velike Britanije?

(петак, 13. дец 2019, 10:12) - Hedona [нерегистровани]

Saradnja

Branio je Srbiju kada su je bombardovali on je zaista imao šta da kaže tadašnjem predsedniku Velike Britanije.Bio je protiv bombordavanja, ali isto tako je bio protiv svega.Saradanja Srbije i Velike Britanije treba da bude nastavljena.

(петак, 13. дец 2019, 09:41) - Eldin [нерегистровани]

Saradnja

Vrlo je vazno podici nivo saradnje izmedju dve zemlje,iako Britanija nije vise clanica EU njen uticaj na medjunarodnu politiku je ogroman i njeno misljenje kroji mnoga desavanja u svetu,tako da je ovaj poziv Dzonsonu nadam se pocetak jos bolje saradnje

(петак, 13. дец 2019, 09:39) - anonymous [нерегистровани]

Divno

Sve cestitke...

(петак, 13. дец 2019, 09:30) - Nikoletka [нерегистровани]

Dijalog

To treba svi vodeci ljudi Evrope da imaju na umu u danasnjem svetu.Sukobe da pretvorimo u saradnju,cutnje u prijateljstvo.