Планови Конгреса српско-америчког пријатељства

Конгрес српско-америчког пријатељства постоји већ две године да би поспешио сарадњу у привреди, култури, образовању. На другој годишњици представљена је Декларација о стратешком партнерству Србије и Сједињених Држава.

Владимир Маринковић, потпредседник Скупштине Србије, истиче да се стратешко партнерство Србије и САД може достићи.

"Можемо да се вратимо на онај пут од пре 101 годину када је српска застава била и вијорила се испред Беле куће. Мислим да смо се претходних година вратили на те старе стазе и да је управо ова година право време да радимо много интезивније", додаје Мариновић.

Потпредседница Владе Зорана Михајловић рекла је да зна "као и многи људи који су у овој просторији" да је срце Србије највише окренуто ка истоку додајући да "исто тако зна да је Србији увек било добро када јој је глава била окренута ка западу".

"Србији јесте место на западу, у Европи, у пријатељству са САД али тако да никада не угрози своја пријатељства са свим оним земљама које су на истоку", напоменула је Михајловићева.

Према речима амбасадора САД у Србији Ентонија Годфрија, Конгрес српско-америчког пријатељства је направио сјајан посао како би вратио српско-америчке односе на прави пут, који, каже, имају традицију дугу 138 година.

"Ми се не боримо за утицај у Србији, заједнички циљ нам је да Србија и цео регион буду део ЕУ", каже Годфри.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(среда, 29. јан 2020, 02:21) - Vladimir 2.0 [нерегистровани]

Predlog

Ma kakav crni vas uticaj, niko nije na to pomislio dragi Entoni. Nego aj’ za pocetak skinite 30% nadoknade za autorske honorare (double-taxation treaties izmedji dve zemlje) koje moramo da placamo ako odavde prodajemo proizvode tamo kod vas. Mislim, bolje da tako ucvrstimo prijateljstvo nego gradnjom pruge do Kosova, a uz to ocekujes da ti predamo to isto Kosovo. 

(среда, 29. јан 2020, 01:07) - anonymous [нерегистровани]

Hajde da ne "farbamo"

Srbi ce shvatiti da Amerika zeli prijateljstvo da Srbijom u onom trenutku kada se razgovor Beograda i Pristine vrati na SB-1244. Sve ostalo je -- dim!

(среда, 29. јан 2020, 00:08) - milan lala [нерегистровани]

Izbori

A ja znam a i svi Srbi znaju da su svi oni koji su se poslednji 30 godina borili za vlast u izbornoj kampanji uporno tvrdili da su oni ti pravi koji su srcem i glavom za cvrstu vezu sa Rusijom i da su zato redovno od naroda dobijali poverenje i izbore , a da su po osvajanju vlasti odmah se okretali na zapad i pricali drugu pricu . Videcemo kako ce biti u martu .