Безбедна дечја седишта у возилима ГСП-а

Сигурносна дечја седишта уграђена у аутобус ГСП-а представљена су испред Старог двора. Градоначелник Синиша Мали је рекао да је то новина у овом делу Европе, која ће допринети већој безбедности деце у возилима ГСП-а.

Реч је о посебним седиштима са појасевима која су намењена деци до 12 година, рекао је Синиша Мали новинарима.

"Ово је само први корак, експеримент. Ако се ово покаже као корисно и добро ми ћемо од наредне године свако ново возило ГСП-а опремити оваквим седиштима", рекао је Мали.

Он је подсетио да се сутра обележава велики јубилеј, 125 година постојања ГСП "Београд".

"То предузеће је прошло много тога за више од век постојања, од коњских запрега до данашњих сигурносних седишта за децу. На овај начин показујемо да не само Град већ и ГСП 'Београд' имају висок степен друштвене одговорности", рекао је Мали.

Директор ГСП "Београд" Жељко Милковић се захвалио Граду Београду и Агенцији за безбедност саобраћаја на подршци да се овај пројекат реализује.

"Ово је веома велики и значајан пројекат, можда и значајнији од електробуса. Ово је нешто што је, по мом мишљењу, фантастично за град Београд јер подиже безбедност на један завидан и много виши ниво него што је то био до сада", додао је Милковић.

Вршилац дужности директора Агенције за безбедност саобраћаја Јасмина Милошевић је изнела податак да годишње у свету у саобраћајним несрећама живот изгуби око милион и по људи.

"Због тих застрашујуцих бројки, повећање безбедности у саобраћају је глобални изазов. Београд је први град у овом делу Европе који путницима у јавном градском превозу даје могућност да родитељи безбедније превозе децу, а то говори о томе колико Град и ЈКП ГСП 'Београд' брину о безбедности грађана", рекла је Милошевићева.

број коментара 1 пошаљи коментар
(четвртак, 12. окт 2017, 18:57)
anonymous [нерегистровани]

Šta je sa taksi vozilima?

Zašto su oni uvek u povlašćenom položaju?
Zasto se uvek plašimo njihove blokade grada... cak i u ovom slucaju kada su deca u pitanju?
Oduzeti svakom dozvolu ko nema atestirano dečije sediste u vozilu!