Милион људи уз "Шареницу" за викенд

Да је "Шареница" више од имена, показују последњи резултати гледаности дневних емисија у Србији. Овог викенда, у преподневним сатима, највише гледалаца у Србији било је уз РТС-ову "Шареницу", која од прошле недеље има нови водитељски тандем – Ану Бабић и Слободана Шаренца.

Поређења ради, према истраживању агенције "Nielsen Audience Measurment", "Шареница" је овог викенда била гледанија од емисије "Жикина шареница", како у циљној групи старијој од четири године, тако и у групи од 18 до 49 година.

Рејтинзи за недељу се посебно издвајају – "Шареница" је остварила рејтинг од 6,1 одсто у циљној групи старији од четири године и 3,7 одсто у групи 18–49 година, док је "Жикина шареница" имала рејтинг од 4,3 одсто у категорији старији од четири године и 2,1 одсто од 18 до 49 година.

Удео у гледаности показује исте резултате – "Шареница" је у недељу имала шер од 24,8 одсто (старији од четири године) и 20,7 (18–49 година), док је "Жикина шареница" остварила шер од 18,8 одсто (страрији од четири године) и 12,9 (18–49 година).

Обе емисије имале су у просеку милион гледалаца током викенда, где на разлику у укупном броју гледалаца утиче и дужина трајања емисије.

број коментара 19 пошаљи коментар
(уторак, 13. мар 2018, 18:54)
Goran [нерегистровани]

Sarenica lepo lice Srbije

Cestitke za Sarenicu. Kako je Zika mogao da privatizuje Zikinu Sarenicu. RTS ga placao a on pravio privatnu produkciju. Zasto ga RTS ne tuzi za brend.

(уторак, 13. мар 2018, 10:55)
Браца [нерегистровани]

Шареница

Емисија је далеко боља него што је била и као гледалац очекујем још бољи рејтинг. Само радите на повећању квалитета емисије и не мерите се нити упоређујте са осталима. РТС представља један концепт културе којим се Србија поноси. Похвале водитељима и екипи.

(уторак, 13. мар 2018, 08:49)
Gojko [нерегистровани]

bravo

Ana bombona i Šareni div, dobitna kombinacija! Vedro, veselo, pravo osveženje.

(уторак, 13. мар 2018, 08:36)
Милош [нерегистровани]

Младе снаге, тако треба

Шаренац у Шареници. :)
Одрастао сам уз његово срчано вођење кошаркашких утакмица наше репрезентације, доживљавао сам га као неког свог старијег, зрелијег и одговорнијег брата.
Допада ми се промена. Девојка је такође лепа и пријатна.
Што сви кажу ново, ведрије и опуштеније. Опуштеније наглашавам. :)
Желим вам пуно успеха у раду и дуго година у овој улози водитеља шаренице.
Једна мала сугестија, било би лепо да се и у визуелном сегменту, мислим на најавну шпицу а и на колорну шему у студију, направи неко мало, не драстично, суптилно унапређење, освежење и промена.

(уторак, 13. мар 2018, 08:17)
Zaklina [нерегистровани]

Volim sarenicu

Sarenicu gledam godinama. Ova promjena je odlicna. Sada je to puno opustenije,milije,ljepse,jednostavnije.

(уторак, 13. мар 2018, 07:55)
Dragan [нерегистровани]

Bravo

Voditelji su u emisiji uneli urbanu notu, zabavnija je i opustenija.

(уторак, 13. мар 2018, 07:47)
anonymous [нерегистровани]

Dijaspora

Svaka čast RTS-u i novim voditeljima.
Sa ovim voditeljima je Šarenica dobila i simpatična lica i emisija je bolja!
Pravi potez RTS-a.

(понедељак, 12. мар 2018, 22:34)
anonymous [нерегистровани]

Bravo

Svaka cast! Kakvo osvezenje!

(понедељак, 12. мар 2018, 21:55)
ANA [нерегистровани]

Nama vise tenzije u studiju...

Prvi put sam u poslednjih nekoliko godina odgledala dobar deo emisije. Velika, velika promena. Ana i Sarenac su veliko osvezenje. I ono sto je najvaznije. Nema vise one nervoze, napertosti, neke tenzije u studiju, koju smo i mi gledaoci osecali pored malih ekrana... Ovo je bas opustena prica, cool...
Ljudi, sta da vam kazem BRAVO :-)

(понедељак, 12. мар 2018, 21:16)
Bojan [нерегистровани]

Sjajno!

Zaista sjajano!!! Osjeti se pozitivna energija, vrvi da probija kroz ekran, ali zaista. Oboje su fantastični. Mnogo bolje, nego kako je bilo. Pozitivnije, veselije, šarnije, sportistično.... Šarenac sad deli prvo mesto sa Memedovićem (na mojoj ljetsticic top voditelja) :)