Ђорђевић: Бољи услови за особе са сметњама у развоју

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић посетио је Дневни боравак за децу, младе и одрасле са сметњама у развоју "Пуж", којем је то министарство донирало специјализовано комби возило, опремљено за превоз особа са посебним потребама.

Ђорђевић је рекао да министарство активно помаже свим установама социјалне заштите, како дневним боравцима тако и установама за смештај особа са сметњама у развоју.

"Ово возило је само почетак. Надам се да ћемо и другим установама помоћи и обезбедити слична возила, како би свим корисницима омогућили боље улове за свакодневни живот, а запосленима олакшали рад са корисницима услуга социјалне заштите“, навео је Ђорђевић и најавио да ће установи "Пуж" бити обезбеђени и нови рачунари. 

Подсетио је да је тај дневни боравак једна од установа која на најбољи начин брине о својим корисницима, те да је управо из тог разлога и добила лиценцу. 

"Добијањем лиценце утврђено је да постоји довољан број стручних лица који брину о њима. Најбитније да родитељи буду спокојни када своју децу, због пословних или неких других обавеза оставе у боравку“, поручио је министар.

Како се наводи у саопштењу министарства за рад, Ђорђевић је разговарао и са руководством привременог органа општине о решавању нагомиланих проблема, како у области рада и социјалне заштите тако и минуса у буџету Смедеревске Паланке.

број коментара 0 пошаљи коментар