Уручене награде припадницима Министарства одбране и Војске Србије

Новчане награде за учињено дело и постигнуте резултате од посебног значаја припадницима Министарства одбране и Војске Србије уручили су министар одбране Александар Вулин, начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић и генерални секретар Удружења осигуравача Србије Душко Јовановић.

Награде, од по 100.000 динара, уручене су у шест категорија први пут поводом Дана Војске Србије, а средства за новчане награде обезбедило је Удружење осигуравача Србије.

Министар Вулин уручио је награде десетару Мирославу Потићу за спасавање живота и отклањање последица елементарних и техничко-технолошких несрећа и десетару Срђану Ристићу за постигнуте резултате у области културе, традиције и спорта.

У категорији најбоље војно лице награђен је генерал-потпуковник Ђокица Петровић за ванредно запажене резултате и исказано изузетно залагање и пожртвованост приликом обављања редовних дужности војних лица, а у категорији најбоље цивилно лице награђен је војни службеник Милан Павловић за ванредно запажене резултате и исказано изузетно залагање и пожртвованост приликом обављања редовних дужности цивилних лица. Њима је награде уручио начелник Генералштаба Војске Србије.

Генерални секретар Удружења осигуравача Србије уручио је награду у категорији најбољи здравствени радник мајору Саши Димитријевићу за ванредно запажене резултате и исказано изузетно залагање и пожртвованост приликом обављања редовних дужности у области здравствене заштите.

Накнадно ће бити уручена награда у категорији најбољи истраживач војном службенику Милану Милошевићу за постигнуте резултате у области науке и развоја наоружања и војне опреме.

Награде су уручене у Великој ратној сали Старог Генералштаба.

Вулин: Војска Србије је народ Србије

Министар одбране захвалио је Удружењу осигуравача Србије што је тај сегмент нашег друштва препознао вредност и важност Војске Србије.

"Војска Србије је народ Србије. Војску Србије не можете раздвојити од народа ком припада. Увек делећи добро и зло, ту због оног најгорег, а живећи због оног доброг, и свега оног што чини наш живот вредним живљења, Војска Србије ради тежак и одговоран задатак. Не тражи наш војник, ни официр, ни цивилно лице, да му захваљују и не тражи ни да препознају колико му је тешко и колико одговоран посао врши. Али нам значи када видимо да нас наша Србија воли, поштује, цени и разуме колико је одговорно и тешко бити припадник Војске Србије и колико је важно имати снажну, организовану, опремљену и задовољну Војску Србије", поручио је министар.

Према његовим речима, Србија се воли и припадник Војске Србије није изабрао ту часну и честиту професију због плате, награде, одликовања или захвалности.

"Изабрао је зато што искрено воли своју земљу и народ, зато што је спреман свој живот да посвети служењу земљи и народу, спреман да уз њу буде кад је тешко и када је најтеже. И значи нам када видимо да нас Србија и сваки њен део разуме, поштује, цени и воли. Захваљујем Удружењу осигуравача Србије што су нам показали да препознају и разумеју тежак и частан војнички живот и да хоће да буду део њега", рекао је Вулин.

Честитајући награђенима, министар је напоменуо да је свака награда заслужена.

"Изабрани сте на основу воље својих колега, оних који вас познају, разумеју, који са вама деле хлеб, сваку тешкоћу и радост. Изабрани сте због онога што радите и представљате а на понос своје војске. Радује ме што ће ово бити традиционална акција и што ћемо сваке године моћи да изаберемо најбоље међу нама, наградимо их и захвалимо им што су ту годину провели у својој војсци", закључио је министар одбране.

У име награђених, присутнима се обратио генерал-потпуковник Ђокица Петровић који је свима захвалио и напоменуо да Министарство одбране и Војску Србије чине вредни, честити, поштени, пожртвовани и храбри припадници.

"Ми награђени смо само мали део великог строја изванредних људи који чине Министарство одбране и Војске Србије", поручио је генерал Петровић.

Генерални секретар Удружења Душко Јовановић напоменуо је да је сигуран како је "направљен најбољи избор награђених" и обећао да сарадња почиње на обострано задовољство. Такође је похвалио идеју министра Вулина, о сарадњи ових институција, која је покренула "лепу и квалитетну акцију".

"Наша је намера и жеља да убудуће помажемо све квалитете у веома квалитетном Министарству одбране и Војсци Србије, рекао је Јовановић.

број коментара 0 пошаљи коментар