Новац од Министарства за сваку другу општину

За нове или завршетак већ започетих локалних пројеката 59 општина добило је новац ресорног министарства. Фонд од 320 милиона динара 32 пута је већи него прошле године, а од општина које су конкурисале новац је добила свака друга.

Педесет девет потписа за исто толико пројеката. Нови тргови, вртићи, паркови, обновљене спортске хале, канализација, опрема за е-Управу.

"Урадили смо што је до нас, међутим, због обимности посла, ови компјутери и ова опрема коју ћемо добити много ће нам значити", додаје заменик градоначелника Пирота Видојко Панајотовић.

"Oсам и по милиона динара је веома значајна сума за нас Севојничане, јер ћемо после низа деценија практично добити нови културни центар", кaже Тихомир Петровић, градоначелник Ужица.

Једино је за организовање културних манифестација било више новца него интересовања.

Општина Звечан је добила средства за ношње и неговање фолклорне традиције.

"Tо је значајно за нас јер ће убудуће нашу општину моћи да представља културно-уметничко друштво, како на такмичењима тако и на дружењима", напомиње Миодраг Арсић, члан Привременог органа општине Звечан.

У Бољевцу ускоро поново ради биоскоп.

"Оно што је значајно за нас није само биоскопска сала. Део пројекта подразумева афирмацију омладинског предузетништва", наводи председник општине Бољевац Небојша Марјановић.

Министарство најављује и за идућу годину повећан износ средстава, а предност ће имати општине које сада нису добиле новац.

"Мислим да је ово велики дан и за Министарство и за грађане и општине у Србији и за Владу, имајући у виду да јасно показује колико је опредељена и фокусирана на побољшање животног стандарда различитих јединица локалне самоуправе", указује министар за државну управу и локалну самоуправу Бранко Ружић.

Надлежни поручују да ће будно пратити како се новац троши. 

број коментара 0 пошаљи коментар