Независни синдикат полиције: Нападач на полицајца није херој

Независни синдикат полиције осудио је напад на њиховог колегу, који се догодио пре два дана у месту Жупањац код Лазаревца, када га је напало неколико особа који су покушали да блокирају Ибарску магистралу, али и покушаје да се нападачи представе као хероји.

Наводећи да је полицијски службеник пребијен, да му је пробијен образ и да је био шутиран, они у саопштењу подсећају да је напад на полицајца – напад на државу.

"Појавило се још нешто што нас је уверило да може горе – појаве се људи који позивају на подршку насилнику. На друштвеним мрежама се својски труде да га представе најпозитивније могуће, као хероја. Најоштрије осуђујемо афирмацију насиља над полицијом", наводе у саопштењу.

Поручују да најснажније стају иза својих колега, као и да нападачи на полицајце нису хероји, те да се не сме дозволити атмосфера у којој се помишља да је у неким ситуацијама тако нешто дозвољено.

Независни синдикат полиције апелује на медије, али и грађане, посебно оне који путем друштвених мрежа позивају на линч полицајаца, да се уздрже од таквих коментара.

"Наш посао је да првенствено обезбеђујемо животе и имовину грађана али да и те како мислимо и на безбедност наших колега посебно када су овакви случајеви у питању", истиче се у саопштењу.

Полицијски службеник Н. Ј. (1990) нападнут је око 18.30, у месту Жупањац, код Лазаревца, од стране неколико лица која су покушала да блокирају Ибарску магистралу.

Припадници МУП-а ухапсили су П. Ж. (1976), који је нанео ударац у пределу лица полицијском службенику.

број коментара 7 Пошаљи коментар
(петак, 15. јун 2018, 05:40) - milica [нерегистровани]

milica

Kakav je to heroj zna se kao se postaje heroj odbranom svoje države a ne napadom na državu

(петак, 15. јун 2018, 01:43) - Cane [нерегистровани]

Nasilje

Napad na sluzbeno lice je tesko krivicno delo.

(четвртак, 14. јун 2018, 19:22) - Boki [нерегистровани]

f

Napad na službena lica je za svaku osudu.

(четвртак, 14. јун 2018, 17:01) - anonymous [нерегистровани]

Jovan

Napadac na policiju ne moze biti heroj!

(четвртак, 14. јун 2018, 16:56) - Rade [нерегистровани]

e

Ovo je za svaku osudu.

(четвртак, 14. јун 2018, 15:17) - Milana [нерегистровани]

Milana

Napadač na policiju ne može biti heroj! Treba mu odrediti najstrožu kaznu.

(четвртак, 14. јун 2018, 15:14) - Mita [нерегистровани]

Napad na policiju

Napad na policiju nikada ne moze da bude produkt herojstva i rodoljublja. Najostrije kazne za one koji se suprotstave zakonu.