Брнабић: Потребан хитан састанак о медијској стратегији

Наставићемо да радимо на решавању проблема медија у Србији, изјавила је премијерка Ана Брнабић и поручила да је потребан хитан састанака са представницима медијских и новинарских удружења како би се наставио рад на изради медијске стратегије.

Проблем је, каже Ана Брнабић, доста комплексан, али Влада ће наставити да ради на решавању проблема са којима се суочавају медији, као што ради на решавању свих осталих проблема у Србији и то један по један, те да је потребно време да би се показали резултати.

"Сигурна сам да ће ови резултати свакако такође доћи. Председник Вучић је управо о томе и причао у Давосу. Уколико представници медија пажљиво слушају његово обраћање у Давосу, и уколико су добронамерни, чини ми се да ће извући позитивне, добре, паметне поруке из његовог обраћајања у Давосу", рекла је Брнабић одговарајући на питања новинара приликом посете Сенти. 

Премијерка намерава да позове представнике медијских и новинарских удружења у вези са радом на медијској стратегији, како би сагледала да ли су се повукли из Координационог тела и тима за дијалог или и из радне групе за израду медијске страгегије, пошто се, каже, ради на та два колосека.

"Један је дијалог са медијским и новинарским удружнејима у вези са решавањем свакодневних проблема са којима се суочавају медији у Србији, други је рад на медијској стратегији, да ли настављамо рад на медијској стратегији или су само напустили Координационо тело и тим за дијалог", каже Брнабић.

Нада се да ће рад на медијској стратегји бити настављен, а да је следећи корак јавна расправа.

"Чини ми се да би било неозбиљно да људи који су направили први нацрт медијске стратегије не учествују у јавној расправи", каже Брнабић. 

Навела је да је наслеђена потпуно девастирана медијска сцена, те да то најбоље показује извештај Савета за борбу против корупције из 2011. у коме се каже да су медији у Србији у потпуности под политичком контролом, потпуно девастирани, а да су новинари у Србији унижени и понижени.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(среда, 23. јан 2019, 15:06) - anonymous [нерегистровани]

Dugo se cekalo, puklo trpilo

Opet vam za nesto kriva prethodna vlast. Znate li kad je bila 2011? Za vasih 6-7 godina ste unazadili sve sto se unazaditi moglo i sad cete kao nesto da uradite. Jok, more!

(среда, 23. јан 2019, 14:24) - Luka [нерегистровани]

Брнабић: Потребан хитан састанак о медијској стратегији

Verujem da će se stanje medija i slobode izražavanja u narednom periodu znatno popraviti,jer Vlada Srbije ima i volju i želju da to promeni.

(среда, 23. јан 2019, 13:56) - anonymous [нерегистровани]

.

Mediji moraju pod hitno da dobiju reformu jer ovako ne vode nicemu.