Директор "Железница" после истека мандата поднео оставку

Генерални директор "Железница Србије" Мирослав Стојчић поднео је оставку на ту функцију. Стојчићу је истекао мандат 17. јануара.

У Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Танјугу је потврђено да је Стојчић поднео оставку.

Стојчић је упутио допис Влади Србије, Министарству, као и председнику Скупштине "Железница Србије" а. д. у коме их обавештава да подноси оставку.

Он наводи и да се његов мандат завршио закључно са 17. јануаром ове године.

Подсећа да је на дужност генералног директора ступио пре четири године конкурсним решењем и наводи да је његов мандат "био и остао условљен проблемима који онемогућавају даљу реализацију процеса реструктурирања железничког сектора, бар из позиције бројних чинилаца суженог деловања службе".

Као разлоге за подношење оставке између осталог наводи неусаглашеност Статута "Железница Србије" а. д. да Законом о јавним предузећима, немогућност располагања имовином Железница Србије, блокаду жиро-рачуна у износу од 767.700.313, 92 динара.

У Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Танјугу је речено да се предузеће "Железнице Србије" а. д. не бави управљањем железничким пројектима и инфраструктуром на железници већ наслеђеним дуговима српских железница и имовином.

Такође кажу да су ти процеси при крају и да се испуњавају услови за гашење тог предузећа.

Иначе, српске железнице су раније подељене на четири предузећа: "Инфраструктура железнице Србије", "Србија-воз", "Србија-карго" и "Железнице Србије" а. д.

Стојчић је на ову позицију постављен 17. јануара 2015. године.

број коментара 0 Пошаљи коментар