Онлајн чет за превенцију самоубиства

У оквиру националне СОС линије за превецију самоубиства, коју је отворила Клиника за психијатријске болести "Др Лаза Лазаревић" у наредних десет дана биће у функцији и онлајн чет, рекла је директорка ове институције доц. др Ивана Сташевић Карличић.

"Сам он-лине чет ће функционисати као и телефонска линија, неће бити регистрације, комуникација са стручњацима ће бити анонимна, оператери ће одговарати као и на телефонској линији", рекла је Ивана Сташевић Карличић за Танјуг.

Онлајн чет ће се наћи на сајту sos.lazalazarevic.rs, а разлог за овај корак, објашњава директора "Лазе Лазаревић", јесте да се привуче и едукује што већи број људи који имају одређене психичке проблеме.

Национална СОС линија за превенцију самоубиства отворена је средином јануара у Клиници за психијатријске болести "Др Лаза Лазаревиц".

Телефонски број је 011/7777-000 и могу се јавити они који помишљају на самоубиство или њихове породице, а са њима ће разговарати психијатри, психолози и социјални радници.

У Србији сваке године око 1.500 људи изврши самоубиство, што нашу земљу са умерено-вишом стопом сврстава на 13. место у Европи, али је много већи број оних који покушају самоубиство.

број коментара 0 Пошаљи коментар