Инспекција одузела 12,5 тона хране из кафане на Ибарској 

Ветеринарска инспекција је, у сарадњи са Министарством унутрашњих послова, у угоститељском објекту "Код Браце", на Ибарској магистрали, наложила повлачење из промета и уклањање 12 и по тона небезбедне хране животињског порекла, односно целокупне тамо затечене количине.

Информација о утврђеним неправилностима је прослеђена санитарној, туристичкој и тржишној инспекцији, ради предузимања мера из њихове надлежности, а против одговорног лица ће, у складу са овлашћењима, бити поднета пријава Тужилаштву, саопштило је Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде.

"Током спроведеног ванредног инспекцијског надзора, утврђено је да се у хладњачи овог угоститељског објекта налази велика количина хране животињског порекла измењених сензорних особина, као и хране животињског порекла без документације о пореклу, односно исправа о набавци", пише у саопштењу.

Како се истиче, сам део објекта у којем се припрема, односно складишти храна животињског порекла, затечен је у јако лошем стању, неодржаван и прљав, као и опрема која се користи за припрему хране.

У објекту су израђивани и полупроизводи од меса, за шта објекат не поседује одобрење надлежног органа.

"Све наређене мере су и извршене (у среду) током дана, предајом небезбедне хране у количини од 12.500 килограма (12,5 тона) на даље поступање - прописно уништење", пише у саопштењу.

број коментара 0 Пошаљи коментар