Жена која је оставила бебу у таксију сама се породила

Беба која је збринута на одељењу неонатологије у краљевачком породилишту, након што ју је мајка оставила таксисти у Врњачкој Бањи, неће још дуго бити у болничком окружењу. У договору са социјалним службама, биће у болници највероватније до почетка наредне недеље.

Девојчица је вакцинисана против хепатитиса и заштићена против тетануса, јер је рођена ван породилишта.

"Примила је све оно што треба по прописаној процедури да прими. Прима антибиотике тренутно и најкраћи период за примање антибиотика је пет до седам дана што ћемо у понедељак проценити", објашњава др Зоран Мрвић, директор ЗЦ "Студеница" Краљево.

У болничком картону још нема података о месту и времену рођења девојчице, али су надлежне службе, сазнајемо, у контакту са мајком и њеном породицом у Смедереву.

"Наша социјална радница болнице је контактирала социјалне раднике у Смедереву и надамо се њиховом одговору, да ли ће они преузети бебу или ће се договорити са родитељима да је они преузму, што такође постоји могућност", истиче Мрвић.

Додаје и да је најважније да је беба одличног здравственог стања и да нема никаквих видљивих урођених аномалија. "Надамо се брзом одласку кући", истиче Мрвић. 

Мајка је јуче саслушана у полицијској станици и Центру за социјални рад Врњачке Бање. У Јавном тужилаштву у току је саслушање сведока и учесника догађаја.

Како РТС сазнаје, жена се сама породила у селу Јасиковица код Трстеника. Реч је о медицинској сестри која је то урадила стручно и није угрозила бебу.

Надлежни су ступили у контакт и са другим родитељем.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(петак, 22. мар 2019, 13:35) - anonymous [нерегистровани]

Da. Hvala ovoj majci, a i blagom Bogu sto ga nije abortirala...

Ima ljudi koji ce od njega napraviti coveka.

(петак, 22. мар 2019, 13:18) - Đorđe [нерегистровани]

Auuu....

Da. Kao što smo videli.lako je ga doneti na svet, Teško je od njega napraviti čoveka.Očigledno majka od toga beži.Pa prema tome, bolje ga je dati nekom ko to ume, voli i može, jer Bog ne prašta.