Хумор и хуманост у Чивијашкој републици

Да би пружили наду, вратили осмех на лице и олакшали живот својим суграђанима, Шапчани су организовали манифестацију "Улица хуманих Чивијаша". Само од продаје изложених производа у центру града, прикупљено је око 150.000 динара, а сва средства биће уплаћена на рачун Фонда за лечење деце оболеле од ретких и тешких болести.

Када је сазнала да јој дете има редак генетски поремећај, Катарина Ивановић прво је прошла фазе преиспитивања и прихватања а затим одлучила да се бори и основала удружење, "Да будемо сви једнаки". За све што ради, снагу јој даје двоипогодишња Николина.

"Деца са сметњама у развоју су велики борци и сви родитељи су велики ратници због своје деце, јер они заслужују да се боримо за њих. Децу са сметњама у развоју треба прихватити у друштву. Ја сам некада мислила да ћу своје дете учити о свету, а данас свет учим о свом детету", рекла је Катарина Ивановић оснивач удружења "Да будемо сви једнаки".

Представници шабачких школа и удружења продавали су беџеве, уникатне кутије и корпе и својим суграђанима послали поруке подршке, љубави и солидарности.

"Дошли смо да се играмо, да се дружимо и да покажемо целом свету да су сва деца иста", истакла је Сара Стошић, ученица шабачке школе.

Ученица Славица Копрић додала је да се нада да ће ова манифестација прерасти у традицију. 

Поред хумора по којем су препознатљиви, становници Чивијашке републике показали су и своју хуману страну.

"Велики број људи доброг и хуманог срца учинили су да Господар Јевремова улица у Шапцу буде срце Чивијашке републике и да сви заједно дамо допринос и помогнемо нашим најмлађим суграђанима којима је помоћ најпотребнија у овом тренутку", рекао је Срђан Митрашиновић, директор Туристичке организације града Шапца.

"Улица хуманих Чивијаша" је најмлађа, 35. манифестација у календару Туристичке организације града Шапца. Поред музичких и плесних група, свој допринос дану солидарности, дали су и угоститељи.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(недеља, 21. апр 2019, 22:52) - anonymous [нерегистровани]

Zaista lepo i korisno za

citavo drustvo. Primite nase srdacne cestitke i svu nasu misleonu i solidarnu energiju za nastavak rada, jer nije sve lako, ali lakse je u zajednici.