Нова туристичка агенција на озлоглашеној адреси – има ли разлога за бригу

Прошле године су туристичке агенције неколико пута превариле туристе и оставиле их и без новца и без летовања. Уочи овогодишње сезоне годишњих одмора, Јута упозорава на више неправилности у раду агенције "Магдалена травел".

Национална асоцијација туристичких агенција Јута саопштила је да се на сајту агенције "Магдалена травел" налазе аранжмани туристичких агенција са којима ова агенција нема потписане уговоре.

Упозоравају и да су нису тачни подаци на сајту ове агенције, где пише да је "Магдалена травел" чланица Јуте, те да се придржава Јутиних правила путовања – на шта нема право.

Спорно је и то што је, уместо броја лиценце, агенција на свом сајту истакла регистарски број из Агенције за привредне регистре.

У туристичкој инспекцији су за РТС потврдили да су 28. и 29. марта били у контроли, уочили неправилности и покренули прекршајни поступак против ове агенције.

Иако није изгубила лиценцу, агенција "Магдалена травел" тренутно је затворена.

Власник је, по свему судећи, одлучио да данас затвори агенцију, а да ли је то трајна одлука биће јасније сутра – уколико не буде отворена.

Иста адреса агенције која је преварила 6.000 људи

Директор ове туристичке агенције каже за РТС да наводи Јуте нису тачни.

Према његовим речима, агенција "Магдалена травел" је субагент, односно посредује у продаји аранжмана других туристичких агенција са којима, како тврди, има потписане уговоре.

Додаје и да су по налогу инспекције исправили све неправилности које су постојале на сајту.

Иначе, агенција "Магдалена травел" налази се у Делиградској број 9 – у истом простору где се налазила и агенција "Саб травел" којој је прошле године одузета лиценца за рад, када је преварила 6.000 путника.

На питање да ли његова агенција има неке везе са "Саб травелом", директор "Магдалене травел" одговорио је да деле исти простор, а да је на надлежним државним службама да утврђују власничку структуру.

Иначе, на сајту Агенције за привредне регистре пише да је предузеће "Саб травел" д. о. о. и даље активно привредно друштво, са седиштем у Делиградској број 9.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(среда, 24. апр 2019, 20:05) - anonymous [нерегистровани]

Magdalena travel?!

Ko koristi te bezimene agencije? Ljudi, svet interneta je. Mozes sam da zakazes, rezervises i kupis SVE onlajn. Onlajn agencije zive od dobrih preporuka, jer bez toga idu na los glas i niko ih nece. Ako iz nekog razloga vec neces onlajn, ima toliko domacih agencija sa pedigreom. Nemojte se zaletati.