Апел грађанима да не праве селфије у тунелима

"Коридори Србије" апелују на грађане да се не заустављају у тунелима на новоотвореној деоници јужног крака Коридора 10 у Грделичкој клисури и да не праве селфије, јер тиме угрожавају и своју безбедност и безбедност других учесника у саобраћају.

Од када је минулог викенда отворена деоница кроз Грделицу, поједини возачи кршећи саобраћајне прописе заустављају своја возила у тунелима, што аутоматски активира аларме у оперативно-техничком центру, због чега посебне екипе излазе на терен како би помогле возачу, који се, међутим, зауставио да фотографише тунел, пут...

"Није дозвољено заустављање возила, јер то аутоматски активира аларме у техничко-оперативном центру, а самим тим посада креће да помогне возачу који се зауставио у ниши за хаварисана возила", каже за Танјуг директор сектора за изградњу у "Коридорима" Александар Сенић.

Он је апеловао на возаче да поштују саобраћајне прописе и наводи да возила могу да се зауставе у тунелу за на то предвиђеном месту једино ако возила имају озбиљан технички проблем, односно, ако дође до квара.

"Ако се испостави да се зауставио да би сликао селфи, онда је то велики проблем за безбедност људи, посаде из техничког центра, као и за друге учеснике у саобраћају", упозорава Сенић.

Објашњава да разуме потребу грађана да фотографишу новоизграђену деоницу и наводи да је од отварања прошлог викенда ово предузеће добило значајан број позива и честитки поводом завршетка радова и свечаног отварања.

Шеф пројекта "Југ" у предузећу "Коридори Србије" Леонид Вуковић подсећа да је брзина на ауто-путу кроз Грделичку клисуру у делу од петље Грделица до петље Владичин Хан ограничена на 100 километара на час, што је, каже, у складу с брдско-планинским тереном кроз који пролази ова деоница.

Када је реч о тунелима, подсећа, максимално дозвољена брзина је 80 километара на час.

Објашњава да због скученог простора клисуре, пројектном документацијом нису предвиђена одморишта, али и да постоје места, хотели с паркингом, где је могуће да возачи стану и одморе се.

број коментара 6 Пошаљи коментар
(уторак, 21. мај 2019, 22:59) - Rada [нерегистровани]

Put je prelep

predeo divan i ljudi podlegnu iskušenju da se zausteve pa krše propise i ugrožavaju saobraćaj. U Hrvatskoj je napravljen vidikovac kod ušća Krke u more. Pošto bi pravljenje vidikovca potrajalo a ljubitelji selfija bi da se slikaju sada, predlažem ministarstvu saobraćaja da postavi na svoj sajt što više fotografija iz Grdeličke klisure, pa koga ne mrzi neka se "fotošopm" "nacrta" na fotografiji. A o izgradnji vidikovaca treba razmisliti, turistima će se to dopasti.

(уторак, 21. мај 2019, 20:19) - anonymous [нерегистровани]

Apel

Mole se čitaoci da se uzdrže od selfija u unutrašnjosti avionskog motora u pokretu usled vrlo izvesne mogućnosti da pri tome dodje do lakših pa čak i težih telesnih povreda. Unapred hvala

(уторак, 21. мај 2019, 16:52) - anonymous [нерегистровани]

selfi u tunelima

Ipak su to najduzi tuneli u Srbiji...

(уторак, 21. мај 2019, 16:22) - Srbin iz Nemacke [нерегистровани]

Strasno

To samo u Srbiji ima,mangupi ne da ugrozavaju svoj zivot nego i zivote drugih ljudi. Posto postoje kamere lako je ustanoviti cije je auto a samim tim ko je vozio i doticnog dobro kazniti

(уторак, 21. мај 2019, 16:13) - anonymous [нерегистровани]

Oduzimanje dozvola

Nek im oduzme dozvole zbog selfija u svakim tunelima i gde se zabranjuju selfi.

(уторак, 21. мај 2019, 12:54) - Маторац [нерегистровани]

Истина

Човек селфи прави да би га негде објавио, па ће му се лако ући у траг, а после му треба одрапити велику казну или му додати негативне бодове у возачку дозволу.