Рекордан одзив на превентиве прегледе

Током 14.дана акције бесплатних превентивних прегледа, које у циљу превенције и ране дијагностике болести организује Министарство здравља, данас је у више од 170 здравствених установа широм Србије укупно 23.790 грађана обавило превентивни преглед.

Велику подршку и значајно интересовање грађана за овом акцијом Министарства здравља посебно потврђује податак да је до сада у оквиру акције прегледано близу 300 хиљада грађана Србије.

Од тог броја, код више хиљада грађана превенирано је озбиљно обољење, што је најзначајнији резултат ове акције.

Висок одзив грађана на бесплатне превентивне прегледе најбоља је потврда повећања јавне свести о значају превенције као основе очувања здравља у нашем друштву, што акцију Министарства здравља чини у потпуности успешном.

Министарство здравља још једном, уз захвалност грађанима на великом одзиву и подршци акцији, посебну захвалност исказује свим здравственим радницима на уложеном труду и посвећености.

У 178 здравствених установа, домова здравља и болница врата за све пацијенте који желе да се прегледају бесплатно, без књижице и без заказивања била су отворена од 8 до 16 часова. 

број коментара 1 Пошаљи коментар
(недеља, 26. мај 2019, 23:39) - anonymous [нерегистровани]

Trgovište

Ova akcija Ministarstva zdravlja se sprovodi širom Srbije,osim u Trgovištu.Za sve vreme trajanja preventivnih pregleda,u Domu zdravlja Trgovište nije sprovedena nijednom.