Добра сарадња Србије и Кине у области безбедности

Потпредседник Владе и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић, који борави у дводневној посети Руској Федерацији, састао се са високим представником Кине и секретаром Комитета за политичка и правна питања Политбироа Централног комитета Комунистичке партије Кине Гуом Шенгкуном.

Стефановић и Гуо оценили су током билатералног сусрета да је сарадња двеју земаља у области безбедности добра, посебно у области борбе против трговине наркотицима, организованог криминала и тероризма.

Министар и секретар Комитета, који се бави питањима безбедности, разговарали су и о конкретним корацима у даљем унапређењу ове сарадње, почев од заједничких обука специјалних јединица и продубљивања сарадње између Криминалистичко-полицијског универзитета у Београду и Народног универзитета јавне безбедности у Пекингу, наводи се у саопштењу.

Стефанвоић и Гуо рекли су да су задовољни због планираног успостављања заједничких полицијских патрола у Београду, поводом чега је Стефановић недавно потписао Меморандум о разумевању између два министарства са министром јавне безбедности НР Кине Џао Кеџијем.

Стефановић је у разговору са Гуо и овом приликом изразио захвалност НР Кини због принципијелног става о непризнавању такозваног Косова и принципијелној подршци Србији у њеном противљењу пријема Приштине у Интерпол.

Гуо је истакао да Кина остаје чврсто при свом ставу о непризнавању такозваног Косова и противљењу његовом уласку у Интерпол.

Министар Стефановић борави у посети Руској Федерацији, где ће у граду Уфа присуствовати 10. Међународном скупу високих званичника задужених за питања безбедности.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(уторак, 18. јун 2019, 20:51) - anonymous [нерегистровани]

Smor!

Kakva saradnja po pitanju bezbednosti s kinom?
Kina je komunističko- kapitalistička diktatura koja sve rešava "po kratkom postupku" . Šta mi radimo s takvom državom? Postajemo kao Kina?
Zato narod bezi na Zapad!