Радојичић након хитне седнице Штаба: Службе у приправности

На основу упозорења добијеног од РМХЗ-а да је на снази црвени метеоаларм командант штаба за ванредне ситуације Града Београда градоначелник проф. др Зоран Радојичић одржао је ванредну седницу штаба где је све чланове упознао са предстојећим невременом и наложио да све ресурсе ставе у максималну приправност.

Поводом упозорења РХМЗ-а да је на снази црвени метеоаларм, проф. др Зоран Радојичић апеловао је на грађане да обрате пажњу на своје домове и прилагоде их предстојећим условима.

"Апелујем на све суграђане да затворе прозоре, гаражна врата, и све просторије где може ући вода. Да склоне ствари са равних кровова и осигурају све на терасама као и да у току грмљавине угасе електричне уређаје. Такође, саветујем грађанима да без преке потребе не крећу на пут, међутим ако се током невремена нађу на њему да зауставе своје возило на сигурно место и сачекају да невреме прође", рекао је Радојичић, наводи се у саопштењу Градске управе.

Градоначелник је поручио Београђанима да обрате пажњу на улегнућа и ниске позиције где постоји могућност да се услед обилних падавина накупи већа количина воде, и да се труде да избегавају таква места.

Први човек Београда и комадант Штаба за ванредне ситуације Града Београда дао је свим субјектима заштите и спасавања налог да спроведу оперативне и и превентивне мере.

Радојичић поручује и да се су све комуналне службе налазе у стању појачане приправности.

"Све наше комуналне службе су у приправности и спремне да одговоре на сваки вид изазова који производе временске непогоде", поручио је градоначленик.

Републички хидрометеоролошки завод издао је упозорење на локалну појаву јаких пљускова са градом и олујним ветром од данас до 25. јуна. 

број коментара 1 Пошаљи коментар
(недеља, 23. јун 2019, 20:20) - anonymous [нерегистровани]

*

Za početak očistite odvode.