Дете у вртићу попило асепсол уместо воде

У предшколској установи "Наша радост" у Рачи, васпитачица је грешком детету, уместо воде, дала да попије асепсол. Дете је на интензивној нези и није животно угрожено.

Само неколико сати пошто је Јелена Радовановић, двоипогодишњу ћерку одвела у вртић, васпитачица ју је позвала да дође по дете, јер јој није добро. Лекари у Рачи нису могли да установе зашто дете има тегобе, па је породица кренула у Крагујевац. На пола пута, по речима деде, васпитачица им је јавила да је девојчица уместо воде, попила асепсол.

"Како ми је ћерка испричала, на том столу, у учионици или некој другој просторији, била је флашица на којој је писало да је вода. Васпитачица, не знајући шта је у флашици, дете је затражило воду, она му је дала воду и истог тренутка је почело да повраћа", рекао је Томислав Вељковић. деда девојчице из Раче.

Девојчица је смештена на интензивну негу и није животно угрожена. У обданишту у Рачи тврде да средства за одржавање хигијене држе у посебним просторијама.

На питање како је онда могуће да се асепсол нађе у флашици за воду кажу да је грешком сипан ту. 

"Јер се поломила флашица у којој је био асепсол. Утврдиће се кроз поступак ко је одговоран. Наравно, сви одговорни сносиће последице у складу са законом", истиче директорка предшколске установе "Наша радост Љубина Јефтић.

Уз захвалност васпитачици што им је рекла шта се десило, породица Радовановић тражи и одговорност.

"Разговарајући са докторима, да је гутаљ мање-више попијен, не зна се шта би било", рекао је Томислав Вељковић.

О случају је обавештена полиција, надлежно тужилаштво и инспекцијске службе. Они ће утврдити ко је одговоран за овај догађај.

број коментара 4 Пошаљи коментар
(четвртак, 19. сеп 2019, 09:39) - anonymous [нерегистровани]

Krivci

Razumem da vaspitačica mahinalno da detetu flašicu na kojoj piše da je voda, ali ako se flašica samo zatekla tu onda ona mora da je proveri. No, najviše je krivo i to ludilo zvano "flaširana voda". Nikada ne bih dao detetu da pije vodu iz flašice koja ko zna odakle je i koliko dugo i u kakvim uslovima je stajala u plastici. Lepo uzmeš čašu, natočiš svežu vodu iz česme i nema problema. Zabranite više zakonom (negaziranu) flaširanu vodu, a posebno u tim malim flašicama za decu!

(четвртак, 19. сеп 2019, 06:39) - anonymous [нерегистровани]

Zašto

Davati detetu bilo šta iz posude u kojoj je nepoznati sadržaj? Ako sama nije sipala vodu u tu flašu nije ni trebalo da je se lati.

(четвртак, 19. сеп 2019, 03:21) - anonymous [нерегистровани]

Ko je kriv

Vaspitaciace ne treba da daju deci da piju nesto za sta nisu sigurne tacno sta je, a ko god je sipao asepsol u flasicu za vodu (moguce spremacica) i ostavio na stolu u prostoriji gde borave mala deca, treba da robija i da posle ne moze da se zaposli u ustanovama koje se brinu o deci.

(среда, 18. сеп 2019, 20:13) - anonymous [нерегистровани]

Vaspitačica

Ona nema nikakve krivice, čak šta više postupila je zaista dobro, ko je stavio to sa vodom on je krivac.