Судбина мале Нађе подигла на ноге читаву Србију

Прича о шестогодишњој Нађи Младеновић из Ниша, која живи у веома лошим условима, без мајке која ју је одбацила убрзо по рођењу и оца који је засновао нову породицу у другом граду, изазвала је реакцију многих радих да помогну. Уплате на жиро рачун пристижу, јављају се донатори, а град је Нађи обезбедио стан.

Судбина мале Нађе, крхког здравља, која живи са баком и деком у неусловној кући без тоалета и пешачи пет километара до школе, за неколико дана подигла је на ноге не само Ниш, већ читаву Србију.

"Имамо више од 500 позива и порука дневно. Људи нуде свакакву врсту помоћи, од финансијске, преко материјалне, до чак скрбништва над дететом", рекао је Милош Станковић, директор ОШ Мирослав Антић из Ниша.

Када се сазнало у каквим условима живи ова породица, у њихово збрињавање укључиле су се и институције, које су и до сада уплаћивале новац и помагале. 

"Стан за социјално становање биће опредељен за ову породицу, и знатна средства која ће бити усмерена ка адаптацији и реконструкцији објекта који ће бити намењен за становање", истакла је Тијана Ђорђевић Илић, градска већница.

Лидија Станковић из Центар за социјални рад "Свети Сава" из Ниша наглашава да је Нађин тата пристао да бака преузме старатељство тако да ће она наставити да живи у средини коју познаје.

Бака и дека, којима је будућност унуке највећа брига, имају огроман терет мање.

"Срећни смо веома, мала Нађа биће у лепом стану где ће имати и да се окупа, стан је близу школе. Хвала свим донатороима који су дали и гардеробу и храну. Немам речи којима бих могла да се захвалим", каже Славица Младеновић, Нађина бака.

Младеновићи нису никада тражили помоћ, па се о условима у којима живе сазнало када је Нађа кренула у предшколско, а васпитачица и школа покренуле акцију помоћи.

број коментара 14 Пошаљи коментар
(субота, 21. сеп 2019, 21:42) - anonymous [нерегистровани]

Nadji Andjelu

Neka te sreća I zdravlje prate!!!!!!

(петак, 20. сеп 2019, 08:58) - anonymous [нерегистровани]

Toplo oko srca

Kako je lepo citati ovakve vesti.

(петак, 20. сеп 2019, 08:15) - anonymous [нерегистровани]

Да, има људи

Али институције ове државе и даље не раде свој посао.

(петак, 20. сеп 2019, 07:26) - Milutinac [нерегистровани]

Socijalne karte što pre

Ako hoćemo da budemo socijalno odgovorna država kako može neko da ima milione a da ne plaća struju, grejanje, poreze... a neko jedva sastavlja "kraj s krajem" i ako zakasni 2 meseca odmah stižu izvršitelji da popisuju inovinu i na doboš. Mislim da se stvari po pitanju socijalne ravnopravnosti morati hitno rešavati. To stanje traje 30-ak godina

(петак, 20. сеп 2019, 07:12) - Slavisa [нерегистровани]

Srbi

Prelepo!

(петак, 20. сеп 2019, 05:25) - anonymous [нерегистровани]

Nadja

Konacno jedna dobra vest.

(петак, 20. сеп 2019, 03:08) - anonymous [нерегистровани]

Baka i vaspitacica

Zelim da se zahvalim vaspitacici od srca sto je uciila vise od onog sto bi trebalo, vise od radnog zadatka koji joj je namenjen. Veliko hvala!
Porucuje nam svima da nije sve negativno i lose kako mnogi misle, podjimo od sebe. Verujem da ti je slika ove uplakane bake koja je prava gospodja draze i da ce ti grejati ceo zivot, vise nego sunce na Maldivima :)

(четвртак, 19. сеп 2019, 23:16) - Bojana I. [нерегистровани]

Ima ljudi

Tako ste lijepo to primijetili!

(четвртак, 19. сеп 2019, 22:46) - anonymous [нерегистровани]

Divno

Baš lepa vest.

(четвртак, 19. сеп 2019, 21:42) - anonymous [нерегистровани]

Eto, draga Nadja, andjele mali,

sa svojih samo 6 godinica probudila si srpsku humanost koja je poznata iz mnogih pirca i knjiga. Hava Srbi, i, ostanite takovi, jer to je prava crta karaktera srpskog naroda. Dodir srca.