Вакцина против грипа – једина мера за избегавање могућих компликација

Стигло је време када харају вируси. У последње три недеље, респираторне инфекције обориле су око две хиљаде грађана. Вакцина против грипа стигла је у домове здравља стигла је пре осам дана.

Директорка Института за јавно здравље "Батут" Верица Јовановић за РТС каже да је око 290.000 доза вакцине против грипа набављено за територију целе Србије.

"Заинтересованост грађана за имунизацију је јако велика, што је веома добро. Вакцина је доступна на свим вакциналним пунктовима и у свим домовима здравља. Прва недеља је прошла веома ефикасно", изјавила је Јовановићева.

Навела је да је одзив одличан, као и ранијих година.

"Ми смо претходне године радили на промовисању вакцинације као једине заштитне мере која сигурно доводи до избегавања компликација", рекла је Јовановићева.

Вакцину треба да приме све особе старије од шест месеци уколико болују од одређених хроничних болести.

"Свуда где постоје хронична стања и компромитовани имуни систем - то су индикације за вакцинацију", истакла је директорка "Батута".

број коментара 2 Пошаљи коментар
(четвртак, 31. окт 2019, 13:28) - Sara [нерегистровани]

nP

Pa nije bas tako - Dom zdravlja radi od jutra do večeri - ja sam se juce popodne vakcinisala bez problema i bez zakazivanja (čekala sam 30ak min ukupno) u SZ Stari grad

(среда, 23. окт 2019, 09:36) - Bob [нерегистровани]

Problem

Najveci je problem, sto da bih se vakcinisao protiv gripa, je taj, sto treba da otsustvujem sa posla ( a svi mi koji radimo kod privatnika znamo koliko je problem dobiti radnim danom slobodan dan). Moram da zakazem pregled kod lekara, pa i tada moram da cekam par sati, pa tek onda da idem na vakcinisanje.