Грачаница, срушио се кров суда на старачки дом и контејнерско насеље

Услед јаког ветра урушила се кровна конструкција новосаграђене зграде Основног суда у насељу Падалиште у Грачаници. Кров је потом пао на оближњи објекат старачког дома и контејнерског насеља. Нема повређених.

Општинске службе су брзом интервенцијом успеле да евакуишу кориснике старачког дома и угрожене становнике контејнерског насеља чији су објекти оштећени.

Део кровне конструкције, који се са новоизграђене зграде Основног суда срушио на старачки дом, направио је велику материјалну штету на том објекту.

Општинске јавне службе и службе за ванредне ситуације су на терену.

Председник општине Грачаница Срђан Поповић је на лицу места, а са својим најближим сарадницима обишао је и евакуисане штићенике старачког дома и становнике контејнерског насеља на Падалишту.

Поповић је надлежне органе позвао да утврде одговорност.

"На сву срећу у овом инциденту није било повређених. Захваљујући брзој интервенцији општинских служби евакуисани су људи који су уплашени. Тражићемо да се цео пројекат око изградње суда испита и утврди одговорност за очигледно лоше радове", нагласио је Поповић.

Према речима директора урбанизма Дејана Јовановића, за нову зграду Основног суда у Грачаници, односно њену изградњу, пројекат и надзор, Општина Грачаница није била надлежна.

Пројекат и средства за изградњу зграде Основног суда у Грачаници обезбедио је Судски савет из Приштине који је такође био надлежан и за надзор.

број коментара 0 Пошаљи коментар