Министарство просвете о инциденту у Великој Плани

Министарство просвете саопштило је да има сазнања да је у средњој економско-угоститељској школи у Великој Плани стање стабилно након што је, како наводе, "непознати мушкарац, који није ученик школе, ни родитељ и нема везе са образовним системом" ушао у учионицу и извадио аутоматску пушку.

У саопштењу Министарства просвете се наводи да је непознати мушкарац ушао у учионицу током шестог часа и причао неповезано, након чега је извадио аутоматску пушку и држао је на грудима, а испод прслука је имао још неко оружје.

"Ученици су били присутни током разговора између професора који је држао час и непознатог мушкарца, али су врло брзо после доласка дежурног наставника напустили учионицу", наводи Министарство.

Министарство додаје да је професор физичког и одељенски старешина физички савладао то непознато лице и да су током рвања испаљена два метка.

"Професор физичког васпитања је добио лакше повреде руке, али не од ватреног оружја", наводи Министарство и додаје да су органи полиције поступили према надлежностима.

Мушкарац средњих година упао је са пушком и торбом пуном експлозивних направа на час у учионицу средње Економске школе "Вук Караџић" у Великој Плани.

број коментара 0 Пошаљи коментар