Мала Нађа из Ниша добила нови дом

Шестогодишња Нађа Младеновић из Ниша, која је живела са баком и деком у кући без основних услова, ван града, и пешачила пет киломтара до школе, преселила се у нови стан купљен на њено име средствима из донација.

Уместо у недовршеној кући без купатила, пуној влаге, међу њивама и воћњацима, Нађа сада живи у новом стану близу школе и привикава се на боље услове.

"Уђем у купатило, пустим врућу воду, окупам се, оперем зубе. Имам свој радни сто. Не недостаје ми ништа. Имам све", каже Нађа.

Судбина мале Нађе, чешће болесне него здраве, о којој брину бака и дека, подигла је на ноге не само Ниш, већ читаву Србију. Тако је за кратко време сакупљено више од 40.000 евра - довољно за нови стан на име девојчице.

"Да се захвалим целој Србији, српском народу, мојим пензионерима, деци од 17 година која су долазила код нас у кућу и доносила новац и поклоне. Сад имам све. Апсолутно све. А и она је много срећнија", каже бака Славица Младеновић.

Уз помоћ појединаца и фирми, стан је и опремљен. Отац, који се раније одрекао старатељства, поново је присутан у Нађином животу, а у збрињавању ове породице учествују и институције.

"Определили смо средства за адаптирање кућице у којој је мала Нађа живела, и оно што је најбоље за Нађу је да Центар за социјални рад прати породицу и да она живи сада у једној породичној атмосфери", каже Тијана Ђовђевић Илић из Градске већнице.

Младеновићи нису никада тражили помоћ, па се о условима у којима живе сазнало када је Нађа кренула у предшколско, а васпитачица и школа покренуле акцију помоћи.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(среда, 22. јан 2020, 14:10) - Pedja [нерегистровани]

Hvala dobrim ljudima

U vremenu kojem živimo,gde niko nikoga ne gleda pa i oni najrodjeniji, uspelo je da ova divna devojčica koja nije znala šta je to čokolada a kamo li nečeg drugog, dobila šta svako normalno dete zaslužuje. Ali na žalost ko zna koliko još uvek ima ovakvih tužnih priča za koje se nezna. Hvala svima koji su pomogli, da se ne zagubi ono ljudsko HUMANOST i pomoć kojima je najpotrebnija.

(уторак, 21. јан 2020, 23:25) - Boban Markovic [нерегистровани]

Dobrotvori

Srbija je vecna dok su joj deca verna.
Ziveo nas narod!