Нова балистичка опрема за "Кобре" – производ домаћег знања

Припадници "Кобри" су опремљени свим најсавременијим што војна индустрија може да понуди, истакао је министар одбране Александар Вулин и нагласио да је сва њихова опрема производ домаће памети.

Александар Вулин је у пратњи заменика начелника Генералштаба ВС генерал-мајора Петра Цветковића присуствовао представљању нове заштитне балистичке опреме припадника Батаљона војне полиције специјалне намене "Кобре", саопштило је Министарство одбране.

Вулин је истакао да Министарство одбране чини све да припадници "Кобри" буду опремљени у складу са највишим светским критеријумима, да се не стиде ниједне друге сличне јединице на свету, да се унапреди и њихов материјални положај, као и да се процес унапређења њихових техничких потреба приведе крају и непрекидно унапређује.

"Припадници батаљона су опремљени свим најсавременијим што војна индустрија може да понуди. Посебно сам поносан што су сва њихова заштитна опрема и њихове униформе произведене од домаће памети, од домаћег знања. Реч је о људима који се бирају по посебном принципу, посебном критеријуму", нагласио је Вулин.

Према речима команданта батаљона потпуковника Горана Цолића, у оквиру опремања Војске Србије новим наоружањем и опремом у протеклом периоду и батаљон "Кобри" опремљен је заштитном балистичком опремом.

Опрема је домаће производње, а према речима потпуковника Цолића, јединице сличне намене у свету користе исту опрему.

Данашем обиласку у београдској касарни "Генерал Јован Мишковић" присуствовали су и ректор Универзитета одбране генерал-потпуковник Горан Радовановић, начелник Војне академије генерал-мајор Бојан Зрнић и начелник Управе војне полиције Генералштаба бригадни генерал Рајко Миловановић.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(петак, 24. јан 2020, 18:18) - Rasko [нерегистровани]

Odlicno

Svaka vam cast samo napred,ponosan sam na nase kobre