Нова пресуда Пузигаћи за убиство Татона 23. маја

Поводом оптужби да је учествовао у убиству француског навијача Бриса Татона, који је страдао у тучи навијача на Обилићевом венцу у Београду 2009. године Виши суд у Београду заказао је за 23. мај објављивање првостепене пресуде Дејану Пузигаћи, са монашким именом Сава.

На данашњем суђењу које је одржано у Окружном затвору у Београду, одржано је излагање завршних речи тужилаштва и одбране, након чега је заказана пресуда.

Пузигаћа је у притвору јер је шест година био у бекству. У одсуству био је осуђен на 14 година затвора, а пошто ухапшен у Атини и изручен Србији, суд му је одобрио понављање суђења.

Током скривања се замонашио у руском манастиру на Тајланду и узео монашко име Сава и на суђењима се појављује у монашкој мантији.

Татон је тешко повређен у тучи навијача "Партизана" и "Тулуза" из Француске на Обилићевом венцу 17. септембра 2009. годинем, а 11 дана касније је преминуо у болници.

На почетку поновљеног суђења у априлу 2017, Пузигаћа је негирао учешће у тучи, тврдећи да уопште није био на Обилићевом венцу у време нереда и туче навијача оба клуба.

Оптужен је као један од организатора навијачких нереда.

У првостепеном поступку Пузигаћа је осуђен на 32 године затвора, али му је казна одлуком Апелационог суда 2012. године смањена на 14 година затвора.

Ђорђе Прелић, који је такође у одсуству био осуђен на 15 година затвора због Татона, недавно је новом правоснажном пресудом осуђен на 10 година затвора због учешћа у убиству Татона.

Прелић је пет година био у бекству до хапшења у Шпанији која га је изручила Србији 2014. године.

Осим Пузигаће и Прелића, сви остали оптужени за убиство Татона су пуштени из затвора на условни отпуст или су издржали затворске казне.

број коментара 0 пошаљи коментар