Полиција трага за новинаром Стефаном Цветковићем

Министарство унутрашњих послова Србије саопштило је да је расписана потрага за новинаром из Беле Цркве Стефаном Цветковићем, након што је пронађенo његово напуштено возило. Домаћа и страна новинарска удружења изразила забринутост због нестанка новинара и траже од власти да што пре расветле случај.

МУП је, одмах по сазнању да је нестао новинар Стефан Цветковић, укључио више различитих организационих јединица у потрагу и претрагу ширег терена, где је пронађено возило које је он користио.

Информацију о нестанку новинара Цветковића јутрос је на свом Твитер налогу објавио председник ЛСВ-а Ненад Чанак.

Београдски медији (Б92) наводе да је Цветковић, између осталог, истраживао случај убиства Оливера Ивановића.

Родитељи Цветковића, чији је напуштени аутомобил пронађен у Београдској улици близу центра града, кажу да се њихов син није жалио да му неко прети и да ништа није указивало да ће се ово десити.

"Па није стварно, он се строго професионално бавио тиме, нама као родитељима ништа није оставио, неки траг. Ето, синоћ смо седели заједно, причали, шалили се и он каже морам до града", говори мајка Драгица Цветковић.

"Али је он требало негде данас да иде, он је нешто осећао, мислим не знам, био је у некој фрци", каже отац Миливој.

У Белу Цркву је из Београда упућено више десетина припадника Жандармерије, затим рониоци због претраге језера и канала Дунав–Тиса–Дунав, као и припадници Криминалистичке полиције, наводи се у саопштењу МУП-а.

На лице места упућено је и више водича службених паса Полицијске бригаде, а ангажована су и два хеликоптера Министарства унутрашњих послова, који надлећу терен у околини Беле Цркве.

Полиција је саопштила да интензивно ради на расветљавању свих околности овог случаја. Такође су навели да нису тачне информације које су се појавиле у појединим медијима да су поред аутомобила пронађени крв и кутија.

Полицијској станици Бела Црква ноћас је пријављено да се у Београдској улици у Белој Цркви налази паркирано путничко возило марке "поло" на коме су отворена возачева врата и упаљена светла, саопштио је раније данас МУП.

У саопштењу се наводи да су полицијски службеници одмах изашли на лице места, након чега ја утврђено да је реч о возилу које користи новинар Стефан Цветковић, а које је власништво његовог оца.

О овом догађају одмах је обавештено надлежно тужилаштво, а полиција је истог тренутка расписала потрагу за Стефаном Цветковићем.

Удружење новинара Србије, Независно удружење новинара Србије и Независно друштво новинара Војводине траже од полиције да што пре пронађе несталог новинара.

И Међународна организација Репортери без граница изразила је забринутост због нестанка српског истраживачког новинара Стефана Цветковића и позвала власти у Београду и Приштини да, што је пре могуће, расветле тај случај.

број коментара 7 Пошаљи коментар
(четвртак, 14. јун 2018, 16:45) - anonymous [нерегистровани]

Надам се

Надам се да ће човека пронаћи живог и здравог

(четвртак, 14. јун 2018, 13:59) - anonymous [нерегистровани]

Opusti se

Kakvi albanci boga ti jos malo ce te albance optuziti i kad pada seng ili kisa

(четвртак, 14. јун 2018, 13:19) - carlo [нерегистровани]

carlo

nitijedan cirguz nemoze proci brez,albanca

(четвртак, 14. јун 2018, 13:11) - anonymous [нерегистровани]

Nostradamus

Ti si vec "otkrio" ko su ubice. Zasto ne prijavis policiji?

(четвртак, 14. јун 2018, 12:18) - Noveski Sura iz Bele Crkve [нерегистровани]

nestanak novinara

Nadam se da ce policija iZandamerija pronaci sto pre nestalog novinara Stefana Cvetkovica zivog i zdravog

(четвртак, 14. јун 2018, 11:16) - anonymous [нерегистровани]

Nema drzave

Kada se dozvoljava da albanci mesetare po srbiji

(четвртак, 14. јун 2018, 10:18) - anonymous [нерегистровани]

slika

bilo bi dobro da ima neka slika.