Кутије са лековима сакрио у појасу испод јакне

Цариници су, у сарадњи са полицијом, на излазу граничног прелаза Градина, спречили кријумчарење 480 таблета које је путник сакрио на више места, па и у појасу испод јакне, саопштено је данас из Управе царина.

Прекршај је откривен у понедељак, 18. фебруара, а када је "мерцедес" бугарских регистарских ознака стигао на ред за контролу, бугарски држављанин (53), који се налазио за воланом, рекао је да са собом носи неколико кутија са лековима које је добио на рецепт.

Ипак, царински службеници су прегледом његовог аутомобила открили да медикамената има и више него што је путник пријавио.

Тако је осам кутија са по 30 таблета антиепилептика "ривотрила" пронађено у кеси која се налазила на сувозачевом седишту, а још три кутије истог лека уочене су и у касети аутомобила.

Међутим, то није било све, јер су цариници открили да путник у појасу испод јакне коју је носио на себи крије још пет кутија тог медикамента.

"Ривотрил" се примењује у лечењу епилепсије и болести зависности, али се неретко због психоактивних својстава и злоупотребљава.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(уторак, 19. феб 2019, 17:42) - Dragan S [нерегистровани]

Ne znam kome ovo koristi

Sve cesce sa carine nas obavestavaju o nekim manjim prekrsajima i svercu koji je beznacajan . Dok drugi prolaze sa kamionima i cistenama robe i o njima se izgleda cuti .