Пуцњава у АМСС-у, убиство и самоубиство

Генерални секретар Ауто-мото савеза Србије пуцао је у председника тог удружења, а потом извршио самоубиство. Рањени председник АМСС-а је касније подлегао повредама.

До пуцњаве је дошло око 14.35 часова у згради АМСС-а у Рузвелтовој улици у Београду.

У полицијском саопштењу се наводе иницијали двојице четрдесеттрогодишњака од којих је један (П. Ђ.) из пиштоља пуцао у другог (М. Б.) и тешко га ранио, а затим извршио самоубиство. 

Како незванично сазнаје РТС, генерални секретар АМСС Петар Ђурђев је пуцао из пиштоља у председника АМСС Мирка Бутулију и тешко га ранио. Од последица рањавања он је преминуо у Ургентном центру.

У једном тренутку је генерални секретар ушао у канцеларију председника где су се посвађали. Он је извадио пиштољ за који је имао уредну дозволу, испалио четири хица у груди, а један метак у главу.   

Пуцњеве је чула секретарица, која се у том тренутку налазила у приземљу зграде, кренула је у правцу канцеларије директора, тамо се сусрела са Ђурђевим и у паници искочила кроз прозор.  

Ђурђев се у том тренутку попео на први спрат и из пиштоља извршио самоубиство. Колима хитне помоћи тешко рањени Бутулија превезен је у Ургентни центар.

Возило форензичара се налазе испред зграде АМСС. Они траже додатне трагове у канцеларији. Полиција од запослених узима изјаве, тражећи очевице.

Радница из оближње радње је рекла да је видела девојку која је без капута трчала улицом, а реч је о секретарици која је у паници искочила кроз прозор, када је дошло до пуцњаве.

У Рузвелтовој улици саобраћај се нормално одвија.  

број коментара 16 Пошаљи коментар
(субота, 23. феб 2019, 08:43) - Vlajko [нерегистровани]

Strašno

Udruženje građana sa velikim uplivom države. Seća li se neko da je pre par godina na desetine stalnih radnika štrajkovali a potom ostalo bez posla. Ovo je posledica tadašnjih nasilnih promena

(субота, 23. феб 2019, 07:31) - anonymous [нерегистровани]

amss

Nešto je trulo u državi Srbiji

(субота, 23. феб 2019, 07:21) - anonymous [нерегистровани]

Vucko

Poremeceni smo jer decenijama sastavljamo kraj sa krajem a dok nasi predsednici manjih opstina imaju kule i gradove! Da ne govorimo o ozbiljnijim politicarima.
Dok dileri truju decu, voze besne aute i ne leze u zatvoru!
Pa kad normalan covek vidi to onda se psiho poremeti kako vi to kazete.

(субота, 23. феб 2019, 07:20) - anonymous [нерегистровани]

Devedesete

Dosadni ste više sa tim devedesetim! Ovakve stvari se na žalost dešavaju svuda po svetu. Mnoge zemlje ulažu u raznorazna istraživanja sa ciljem da se predvide, a samim tim i spreče ovakve tragedije. Ali sve to ne daje neke konkretne rezultate. Mislim da svako treba da podje od sebe i da radi na sebi - da postane ljubazniji, kulturniji, razumniji, bolji, itd. a ne samo da kuka na vladu i očekuje da sve probleme u društvu reši neko drugi.

(субота, 23. феб 2019, 05:11) - anonymous [нерегистровани]

Cek

Kazete imao imao urednu dozvolu za pistolj, predpostavljam za drzanje. Da li je imao urednu dozvolu I za nosenje oruzija jer u tom slucaju mozemo govoriti cak I o ubistvu sa predumisljajem.

(петак, 22. феб 2019, 23:58) - Nedeljko [нерегистровани]

haos

narod je poludeo

(петак, 22. феб 2019, 23:26) - anonymous [нерегистровани]

Iskreno saucesce

Zivimo u teskim i nemirnim vremenima, strasno je to sta se sve desava i umesto da zalimo ovakve nesrece, mi ih osudjujemo i nagadjamo da li je neko imao psihicke probleme ili je neka nepravda izazvala ovu nesrecu.

(петак, 22. феб 2019, 22:57) - anonymous [нерегистровани]

putevi

Nadam se da nam je stanje na putevima dobro.Sto bi bilo vrlo lepo uako se uzme u obzir da su putevu ocajni. Bitno je da je ZLATNO vreme u svim slucajevima.
Saucesce za obe poradice!

(петак, 22. феб 2019, 21:27) - Воронцов [нерегистровани]

Колико има психички поремећених људи ?

О томе се свакако не води одговарајућа брига. Када се злодела догоде тек онда се говори како је неко био са психичким проблемима.

(петак, 22. феб 2019, 21:14) - anonymous [нерегистровани]

uf

Vraćamo se u devedesete... čak su nam i političari tad bili aktivni... i opet, i tako u krug...