"Ролекс" вредан 13.500 евра сакрио у џепу од јакне

Непријављени "ролекс" вредан 13.500 евра заплењен је на граничном прелазу Градина, саопштили су из Управе царине.

Сат је пронађен у џепу јакне једног од путника који је путовао у аутмобилу босанскохерцеговачких регистарских ознака из Грчке ка БиХ са још двојицом држављана те земље, наводи се у саопштењу.

Иако су путници у разговору са царинским службеницима рекли да немају ништа да пријаве, испоставило се да ипак није тако.

Приликом контроле у ранцу 40-годишњег сувозача пронађена је празна кутија "ролексa", за коју је путник рекао да је због лепоте њене израде носи кући као сувенир.

На захтев цариника да покаже сат, путник је најпре негирао да га има, али је тражени предмет ипак пронађен, и то у унутрашњем џепу јакне коју је носио на себи.

Путник је потом рекао да је кутија са "ролексом" пошиљка из Грчке за пријатеља у БиХ, а да је његов посао био само да га пренесе.

Из Управе царине подсећају путнике да на граничном прелазу обавезно пријаве сву вреднију робу коју носе са собом, без обзира на то да ли се ради о поклону, јер ће се су супротном наћи у прекршају.

број коментара 4 Пошаљи коментар
(уторак, 16. апр 2019, 10:48) - Milan [нерегистровани]

Skuplja Dara nego mera.

Zbog kutije od 20 eura, koju je hteo da zadrži, ostao bez Rolexa od 13.500 eura. Da je bacio kutiju i imao samo sat, nema dokaza da je kupljen i sve OK.

(уторак, 16. апр 2019, 09:59) - anonymous [нерегистровани]

carina

mnogo toga je ne jasno kada ulazite u srbiju.policajac lupi stembilj i gotovo.treba biti neko upustvo.ima dosta toga sta bi i kako trebalo da se uradi.

(понедељак, 15. апр 2019, 15:44) - anonymous [нерегистровани]

Stanko,nebi ga ni ja nikada stavio na ruku...

...sat moze da stoji u latici ali ima svoju vrijednost...imao ju je i prije a imace i poslije,mozda i vecu,u realnom svjetu,tako je!

(понедељак, 15. апр 2019, 15:22) - stanko [нерегистровани]

Pojedinci mi zaista nisu jasni!

Totalno staromodan sat. Ne bih ga nikad stavio na ruku pa sve da vredi milion evra.