Мигранти ризиковали животе у поду камиона

Још један драматичан случај спречавања миграната да илегално пређу државну границу забележен је јуче на Хоргошу у поду камиона аустријских регистарских ознака који се празан враћао из Србије.

Погледавши снимак са скенера, цариници су уочили необичан призор - три људске силуете у поду полуприколице, саопштила је Управа царина. 

Када су отворили поклопац изнад тог скученог простора, царинике су дочекала тројица изненађених Авганистанаца, који нису били свесни тога да их путовање на таквом месту због недостатка ваздуха може коштати живота.

Упрва царина подсећа да се у сличан, по живот опасан подухват, недавно упустило и девет миграната које су цариници пронашли у скученом простору дуплог дна ауто-приколице. 

"На нашим граничним прелазима преко којих се стиже до земаља ЕУ свакодневно се бележе многобројни покушаји илегалних прелазака границе, од којих неки сведоче о томе да мигранти, као ни њихови кријумчари, уопште не размишљају о потенцијалном ризицима таквог транспорта", навеено је у саопштњу.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(петак, 24. мај 2019, 19:08) - Vucic [нерегистровани]

Vucic

Nije bas tako samo u francuskoj mogu doci i dobice sve sto im treba

(петак, 24. мај 2019, 17:05) - anonymous [нерегистровани]

Migranti

kolika je to zelja da se dodje u zapadnu evropu.a tamo su kampovi i deportacija.