Варали грађане нудећи им непостојеће послове у Немачкој

Београдска полиција ухапсила двојицу осумњичених да су 30 грађана преваром оштетили за укупно 700.000 динара нудећи им запослење у Немачкој, а које им, међутим, никада нису обезбедили. Они су саслушани у Првом основном тужилаштву у Београду, које предложило суду да им одреди притвор.

Осумњиченима М. Б. и З. Ј.се на терет ставља да су извршили кривицно дело превара у продуженом трајању, наводи се у информацији објављеној на сајту тужилаштва.

Тужилаштво прецизира да се сумња како су ови осумњичени од децембра 2018. године до априла путем више интернет сајтова оглашавали и нудили запослење у иностранству (Немачка) за различите профиле занимања.

Потом су од грађана заинтересованих за посао (сада оштећених) захтевали да им путем пост-нет уплатнице уплате различите новчане износе на име припремања документације (израде визе, путних трошкова и осигурања), да би затим новац подизали у поштама са својим личним документима и трошили га за своје потребе.

Оштећенима нису обезбедили обећани посао.

На овај начин су, како наводи тужилаштво, себи прибавили имовинску корист вишу од 700.000 динара, оштетивши, како је до сада утврђено, више од 30 грађана.

У даљем току поступка тужилаштво ће спровести доказне радње испитивањем сведока оштећених и грађана за које се наканадно утврди да су оштећени извршењем овог кривичног дела, након чега ће донети одлуку, напомиње тужилаштво.

број коментара 0 Пошаљи коментар