Деа Ђурђевић ће кривично гонити возача

Водитељка "Пинка" Деа Ђурђевић испитана је у Првом основном тужилаштву у Београду у истрази која се води против Б. Ј., возача аутобуса који је налетео на водитељку и тешко је повредио 7. фебруара код београдске болнице Др Драгиша Мишовић".

Деа Ђурђевић се том приликом изјаснила да се придружује кривичном гоњењу возача аутобуса, рекла је за Танјуг портпаролка тужилаштва Александра Ђенадић.

Чека се саобраћајно-техничко вештачење, а истражне радње су у току, додала је Ђенадић.

Вештачење треба да утврди околности просторно-временске анализе и узрок настанка саобраћајне незгоде.

Возач Б. Ј. се терети за кривично дело "тешко дело против безбедности јавног саобраћаја".

Он је у марту детаљно изнео своју одбрану, када је за несрећу окривио клизав коловоз, на који се излила вода која је заледила и спречила аутобус да се заустави на време, иако је он почео да кочи.

Сматра да је аутобус који је возио био уредан и да је кочиони систем био исправан.

Изразио је жаљење због свега што се догодило, напомињући да се више пута распитивао за стање повређене водитељке која је том приликом задобила тешке телесне повреде.

број коментара 4 Пошаљи коментар
(четвртак, 06. јун 2019, 19:17) - anonymous [нерегистровани]

udes

kamion ili autobus pod teretom treba da ima najmanje 20 metara da bi se zaustavio pri maloj brzini.nije to mali auto.obavezno treba pogledat retrovizore pri izlasku iz auta.tek kada se auto iza vas zaustavi treba izaci napolje.

(четвртак, 06. јун 2019, 14:59) - anonymous [нерегистровани]

Pravda, ali selektivna

A šta ćemo sa odgovornima koji nisu sredili kolovoz? Stanujem u blizini, cele te nesrećne noći je curila voda u ulici Ljutice Bogdana i napravio se led...Mlada osoba je povredjena i to je strašno, ali da li sada vozač koji se klizao po neočišćenom kolovozu treba da bude žrtveno jagnje???

(четвртак, 06. јун 2019, 14:52) - anonymous [нерегистровани]

cudno da vozaca optuzuju?

@Naslov
Tacno tako,nemoguce je da vozac busa odgovara za klizav kolovoz?Pa sta je vozacu jedino stalo da izabere kada bus pod enercijom jednostavno ne moze zaustaviti na poledici?Naravno da je trgaicno sto je voditeljka dozivela fizicke posledice, ali u pitanju je visa sila.

(четвртак, 06. јун 2019, 14:09) - anonymous [нерегистровани]

Naslov

Ni Josipa Broza nije bilo ovoliko puta u naslovima kao ove dame