Хапшење због малверзација у "ЕПС Дистрибуцији"

Полиција је у сарадњи са краљевачким тужилаштвом ухапсила четири особе због постојања основа сумње да су извршили више коруптивних кривичних дела.

Ухапшени су Н. Ш. (1983), одговорно лице у пожаревачком огранку "ЕПС Дистрибуције", због постојања основа сумње да је извршио кривично дело злоупотреба службеног положаја и И. М. (1982), радник крагујевачког техничког центра "ЕПС Дистрибуције", због постојања основа сумње да је извршио кривично дело примање мита у обављању привредне делатности, саопштио је МУП.

Такође, ухапшени су Ј. М. (1959), одговорно лице радње "Горионик" из Салаковца, због постојања основа сумње да је извршио кривична дела злоупотреба у вези са јавном набавком и давање мита у обављању привредне делатности, и Д. М. (1984), запослени у овој радњи, осумњичен за кривично дело давање мита у обављању привредне делатности.

Ј. М. се терети да се као понуђач, у поступку јавне набавке за изградњу трафостанице коју је расписала Градска управа Града Пожаревца, противно закону договарао са другим потенцијалним понуђачима да одустану од учешћа у поступцима, а тиме и на наручиоца јавне набавке да посао додели његовом предузећу.

Осумњичени Н. Ш., који је у својству директора пожаревачког огранка "ЕПС Дистрибуције" био и члан комисије за јавне набавке расписане од стране пожаревачке Градске управе, терети се да је Ј. М. достављао податке о другим потенцијалним понуђачима.

Такође, ухапшени Ј. М. се сумњичи да је преко посредника Д. М. дао 100 евра И. М., запосленом у крагујевачком техничком центру "ЕПС Дистрибуције", да не пријави штету на бетонском стубу ЕПС-а насталу услед саобраћајне незгоде и да без спроведене процедуре омогући извођење радова на замени стуба, које је обавила предузетничка радња "Горионик".

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву бити приведени надлежном тужилаштву.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(понедељак, 10. јун 2019, 18:16) - anonymous [нерегистровани]

boranijA

Auu, brate, al su ih razbucali.Nikome više neće pasti na pamet ovakve stvari.100€, bog te mazo!