Сакрио 25.000 евра у чарапи

На граничном прелазу Вaтин спречен је недозвољен пренос 25.000 евра које је држављанин Србије сакрио у чарапи.

Цариници су у среду на граничном прелазу Ватин, спречили једног возача камиона да у чарапи коју је носио на себи, из земље изнесе 25.000 непријављених евра, саопштила је Управа царина.

Прекршај је откривен око 21 час, када је на ред за контролу стигао камион новопазарских регистарских ознака за чијим се воланом налазио 61-годишњи српски држављанин из околине Краљева који се упутио ка Румунији ради утовара стоке.

У разговору са царинским службеницима, возач је рекао да нема ништа да пријави и да са собом носи 8.000 евра.

Детаљном контролом камиона није откривено ништа необично, али је преглед самог путника демантовао његове речи – у џепу панталона које је носио на себи пронађено је 10.000 евра, што је износ који је  дозвољено пренети преко границе без пријављивања, али је у леву чарапу ставио и кесу са свежњем непријављених новчаница.
 
Црвена кесица коју је овај возач угурао у чарапу била је испуњена сумом од 25.000 евра коју није имао намеру да пријави.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(четвртак, 13. јун 2019, 19:49) - anonymous [нерегистровани]

Carina

Pa nemoze covek da napuni kamion stoke sa 10000 e a za pola kamiona nema racunicu..mislim da bi trebali podici dozvoljen limit novca ili makar ako vrati robu u visini iznetog novca ne odgovara

(четвртак, 13. јун 2019, 16:10) - anonymous [нерегистровани]

Sitni

Sitni svercuju jedva vise od dozvoljenog, a drugi peru na veliko.