Председнику привредног суда у Зајечару две и по године затвора

Специјални суд у Београду осудио је на две и по године затвора бившег председника Привредног суда у Зајечару Горана Крстића због примања мита и трговине утицајем.

Суд му је изрекао и меру забране вршења делатности од пет година.

Ово је првостепена пресуда на коју право жалбе Апелационом суду имају и тужилаштво за организовани криминал и осуђени.

Бивши председник општине Бор Бранко Ранкић раније је у овом случају осуђен на основу споразума о признању кривице који је закључио са тужилаштвом.

Они су били ухапшени у децембру 2016. године.

Како је раније сапштено, сумња се да је Крстић злоупотребом положаја председника суда користио стварни утицај према управнику предузећа у стечају "Полет", Ивици Стојковићу, како би омогућио куповину "Полета" бившој директорки тог предузећа, Данојли Матијашевић путем нагодбе.

Крстић је, како се сумња, за ту услугу тражио награду од 10.000 евра преко бившег председника општине Бор Бранислава Ранкића, који је посредовао у комуникацији између Крстића и Матијашевићеве.

Крстић је ухапшен 9. децембра 2016. године у кафићу "Тритон" у Зајечару.

Тада је Данојла Матијашевић у договору са полицијом донела новац за Крстића у износу од 10.000 евра и предала му испод стола.

Медији су пренели да је тај новац издвојен из оперативног фонда МУП-а, који је касније у њега и враћен, а цела акција је била снимљена полицијским, као и безбедносним камерама кафића.

број коментара 0 Пошаљи коментар