Оставка због брзе вожње

Министар за енергетику и климу Велике Британије Крис Хун поднео је оставку, због казне за брзу вожњу. Он је раније покушао да "подметне" своју бившу супругу као извршиоца сабраћајног прекршаја.

Британски министар за енергетику и климу Крис Хун поднео је оставку, након што је британско тужилаштво саопштило да ће бити оптужен да је починио саобраћајни прекршај прекорачења брзине за који је као извршиоца "подметнуо" своју бившу супругу.

Хун је члан Либерално-демократске партије, коалиционог партнера конзервативног премијера Дејвида Камерона и трећи је министар који је напустио владу од њеног формирања у мају 2010. године.

"Данашња одлука тужилаштва је за жаљење. Невин сам што се тиче тих оптужби и намеравам да се борим на суду", рекао је Хун новинарима у Лондону.

Оставку подноси, како је рекао, да би се усредсредио на судски поступак, а и да он не би ометао његов посао министра.

"Закључили смо да има довољно доказа да се против Хуна и његове бивше супруге Вики Прајс подигне тужба због ометања правде и појавиће се на суду 16. фебруара", саопштио је раније главни тужилац за Енглеску и Велс Кир Стермер.

Хун је до сада негирао да је бившу супругу Прајс замолио да на себе преузме саобраћајни прекршај који је он починио 2003. године. Због прекорачења брзине Хун би могао да остане без возачке дозволе.

број коментара 0 Пошаљи коментар