Срушена Бин Ладенова кућа

Пакистанске снаге безбедности срушиле кућу у којој се лидер Ал Каиде Осама Бин Ладен скривао све док није убијен. Пакистанске власти тиме су хтеле да избегну да Бин Ладенова кућа постане туристичка атракција или пак светилиште.

Пакистанске снаге безбедности срушиле су кућу у Аботабаду, на северозападу Пакистана, у којој се лидер Ал Каиде Осама бин Ладен скривао све док га у мају нису убили амерички специјалци.

"Безбедносне снаге, укључујући војнике, наставиле су током ноћи са рушењем виле, које је започето синоћ", рекао је агенцији Франс прес неменовани полицијски званичник, додајући да ће се радови наставити током дана.

Неколико стотина полицајаца и војника блокирали су приступ вили, довезли тешку механизацију и забранили новинарима да фотографишу и приближавају се овој локацији у предграђу Аботабада, навели су очевици.

Лидер терористичке организације Ал Каида је неколико година живео у овој вили са своје три жене и деветоро деце, све док га амерички специјалци нису убили 2. маја прошле године, у операцији изведеној без знања Исламабада.

Американци су бацили његово тело у море, како би спречили окупљања симпатизера на гробу човека који је био "мозак" напада изведених у САД 11. септембра 2001. године, подсећа АФП.

Међутим, убрзо пошто је Бин Ладен убијен, његову кућу су свакодневно почеле да обилазе стотине посетилаца, због чега су се пакистанске власти уплашиле да би она могла да постане туристичка атракција, или чак светилиште, уколико је не сруше.

Пакистанске власти ипак нису дале званично објашњење због чега се тај објекат руши, наводи француска агенција.

"Проћи ће извесно време док влада одлучи за шта ће се користити терен не ком се налазила вила", рекао је неименовани безбедносни званичник, додајући да би била добра идеја да се ту засади поврће, док становници сматрају да би боље било да се на том месту изгради школа.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(недеља, 26. феб 2012, 21:56) - anonymous [нерегистровани]

he..he

taj bin laden izgleda nije ni postojao, izmišljotina da bi se opravdali pohlepom vođeni ciljevi