Седамсто хиљада становника Африна у обручу турске војске

Турска војска и њени сиријски савезници опколили су град Африн, 90 села и још један оближњи град, саопштила је сиријска Опсерваторија за људска права са седиштем у Лондону.

Претходно је турска војска саопштила да је опколила то подручје, пренела је агенција Ројтерс.

Директор Опсерваторије Рами Абдулрахман рекао је да је једини пут који води изван тог подручја под турском паљбом и да је због тога неупотребљив.

"Под опсадом се сада налази око 700.000 људи", додао је Абдулрахман.

Турска војска започела је офанзиву у јануару на сиријски регион Африн, који се налази под контролом сиријских Курда, а које Анкара сматра терористима повезаним са турским Курдима.

број коментара 2 пошаљи коментар
(уторак, 13. мар 2018, 13:03)
Воронцов [нерегистровани]

Кроз страшне патње пролази народ Сирије

Сирију су претворили у полигон за испитивање разних оружја. Напада их ко стигне. То је класичан доказ шта се догађа некој држави у којој нема јединства и где се делови народа ставе у службу туђих интереса. Уместо да су чували јединство Сирије разни покрети су мислили да свако може остварити неки свој интерес и онда су сви заједно завршили у хаосу рата.

(уторак, 13. мар 2018, 11:51)
Mica Bor [нерегистровани]

Sta reci

Sta sada treba reci , osim da su iskljucivo interesi velikih u igri . Siroti ljudi ce biti u obrucu , dok se veliki ne usaglase . Koliko ce njih biti kolateralna steta , koga je to jos briga .