Трка возача довела до саобраћајне несреће

Најгора саобраћајна несрећа у историји Израела, у којој је погинуло 30, а повређена 21 особа изазвана трком возача. Од почетка године, више од 400 људи погинуло у несрећама широм земље.

Тешка аутобуска саобраћајна несрећа која се догодила у пустињи Арава на југу Израела у којој је погинуло тридесет, а повређена 21 особа, изазвана трком двојице возача. 

"Несрећа је резултат силеџијства возача. Препирали су се међусобно ко ће први проћи кроз северни контролни пункт на путу. Препирка се наставила покушајем претицања", објаснио израелски министар саобраћаја Шаул Мофаз.

Возач аутобуса који је претицан, Рами Вазан, тврди да препирке није било.

Испоставило се такође, да је Едвард Гелфонд, 39-годишњи возач који је изгубио контролу над возилом у претицању, већ имао 22 саобраћајна прекршаја, иако му је дозвола била легитимна.

Возач који је у несрећи задобио тешке повреде, изјавио је да је нешто пало на њега док је покушао да обиђе друго возило.

Путници у аутобусу били су представници пет туристичких агенција на путу по Израелу. Они су претходно стигли авионом из Санкт Петерсбурга на оближњи аеродром Увда.

Несрећа која се јуче догодила у пустињи Арава, на крајњем југу земље, најгора је у историји Израела.

Израелске ваздухопловне снаге послале су шест хеликоптера да евакуишу тешко повређене у болнице широм земље.

У аутобусу су углавном биле жене чије је циљ да проведу осам дана у Израелу на промотивном обиласку.

Аутобус који се сурвао био је део конвоја у коме су била још два возила на кривудавом и стрмом путу кроз пустињу.

Од почетка ове године, 432 људи је погинуло у несрећама широм земље, 17 више него лане.

Више од 29.000 људи је изгубило живот у саобраћајним удесима у Израелу, што је више од броја погинулих у свих седам ратова са арапским суседима, вођених од 1948. године, када је држава основана.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(среда, 17. дец 2008, 14:04) - saban [нерегистровани]

123

ha,ha