Трамп објавио план: Заштита имиграната у замену за зид

Амерички председник Доналд Трамп покушао је да оконча блокаду рада владе. Понудио је продужетак заштите за младе имигранте који су у САД доведени илегално као деца, под условом да му демократе обезбеде 5,7 милијарди долара за зид на граници са Мексиком. Демократе су одбациле понуду као неприхватљиву, преноси АП.

У обраћању из Беле куће, Доналд Трамп је рекао да нуди "разумни компромис који би обе стране требало да прихвате".

Објаснио је да би продужио заштиту не само за младе који су у САД уведени док су били деца, већи и за оне који имају привремени заштићени статус након што су побегли из земаља погођених природним катастрофама или насиљем.

Демократе су критиковале овај предлог још пре него што га је Трамп званично изнео јер га не сматрају трајним решењем за поменуте имигранте и јер подразумева новац за зид дуж границе САД с Мексиком, чијој се изградњи Демократска странка снажно противи.

Демократе, уз то, траже да Трамп одблокира рад владе пре него што преговори почну.

Пре него што је Трамп изнео свој најављени предлог, председница Представничког дома Конгреса САД, Ненси Пелоси из Демократске странке, рекла је да је очекивани предлог у циљу окончања 29-дневне делимичне блокаде владе "компилација више раније одбачених иницијатва, од којих је свака неприхватљива".

Пелоси је оценила и да Трампов најављени предлог није "добронамерни покушај" да се помогне имигрантима и да неће моћи да прође у Представничком дому.

број коментара 4 Пошаљи коментар
(недеља, 20. јан 2019, 10:59) - anonymous [нерегистровани]

Čist sebičluk i opstruizam

Demokrate su se ranije i same zalagale za izgradju tog zida, a sada to blokiraju iako je to samo 0.1 % planiranog budzeta.
Ne radi se tu o njihivoj brizi za ne znam koga nego sam o cilju da opstruišu Trampa.

(недеља, 20. јан 2019, 10:00) - R. Zivkovic.Rottredam [нерегистровани]

Zidovi

Kako stvari stoje Svet se polako stiti zidovima, ali taj Svet koji ne zeli da deli svoje blagodeti zivljenja sa siromasnim. Nije mi jasno sto Vlada kaznjava svoje sluzbenike da ih ostavlja bez primanja sta to znaci, zbog zida koji ne moze da sprovede.

(недеља, 20. јан 2019, 09:09) - anonymous [нерегистровани]

zid

Tramp nikad nece imati svoj zid a i ne treba da ga ima i tacka!!!

(недеља, 20. јан 2019, 07:26) - anonymous [нерегистровани]

Demokrate odbile predlog

Blokada se nastavlja